Resultater fra Skandinavisk Mesterskap i hjemmebrygging

Våre vinnere av NM i hjemmebrygging, Andreas Högfeldt, Einar Michelsen og Svein Fugelsnes ble utskremt som deltagere i Skandinavisk mesterskap i hjemmebrygging i København. Der møtte de vinnerne fra svenskenes og danskenes mesterskap i en siste finalerunde.

Finalen ble holdt på de danske ølentusiastenes gigantfestival i Lokomotivværkstedet i København, med 1600 øl og utsolgte billetter. De norske deltagerne tok en runde på Warpigs og ble som nordmenn flest overrasket over frilynt dansk ølkultur med ta-3-betal-for-2 i nærbutikken, overdådige baconfrokoster og alt som er godt i Danmark.

Men, til vinnerne:

Gull: “Övrigt klassiskt syrligt öl” (Oud bruin med frukt), Kalle Andersson (Sverige). En fantastisk kompleks oud bruin med kirsebær, de norske dommerne var enige om at dette var det beste ølet – på hele festivalen.

Sølv: Saison D’Être (Saison), Anna Moe og Neil Page (Danmark). En meget kompleks og godt balansert saison. Ingen crazy greier, rett og slett klassisk.

Bronse: “Wobbly knees White Lady” (Wit), Thore Paulsson (Sverige). En meget flott wit, med flott preg av koriander og appelsinskall og god balanse mellom sødme og syre.

Tidligere år har finalen blitt dømt på en litt rar måte, der tredjeplassene møtte de andre tredjeplassene, andreplassen de andre og så videre. Dette er nå endret til at alle ølene stiller med lik sjanse til å vinne, og det er bare topp 3 som blir kåret. Finalen ble dømt av 6 dommere, 2 fra hvert land. Fra Norge deltok Arne Mo og Per Øyvind Arnesen, og de kommenterer at kvaliteten på ølene var høy. Vinnerølet var på samme nivå som Boon foeder nr 41 og Rodenbach Alexander, og det som egentlig ga oss mest på hele festivalen. Det ryktes at Kalle (som forøvrig er leder av den svenske dommerkomitéen) skal starte eget surølbryggeri på Gotland. Vi gleder oss!

Svein Fugelsnes, Einar Michelsen og dommer Arne Mo
Svein Fugelsnes, Einar Michelsen og dommer Arne Mo
Andreas, Einar og Arne fant en ølbutikk.
Andreas, Einar og Arne fant en ølbutikk
Oppdatering av øl-lister
Oppdatering av øl-lister

Andreas Högfeldt finner en god øl
Andreas Högfeldt finner en god øl
Mye rart
Mye rart…
Skroll til toppen