Sørlandsmesterskap i Hjemmebrygging

14 oktober 2017 kl 17:00 – 21:30 inviterer Norbrygg til Sørlandsmesterskap i Hjemmebrygging. Arrangementet gjennomføres som et samarbeid mellom Norbrygg Aust Agder og Vest Agder.

Arrangementet vil også i år være 3-delt:

  • Flaskekonkurranse
  • Publikums Favoritt
  • Beste stand

Konkurransen er primært beregnet for medlemmer i Aust Agder og Vest Agder, men er åpen for alle som føler tilhørighet til «Sørlandet».

Flaskekonkurransen

Årets konkurranse åpner for alle Norbrygg sine konkurranseklasser. Generelt gjelder de samme reglene som for NM i Hjemmebrygging, se her for mer informasjon. Norbrygg sine typedefinisjoner vil legges til grunn for bedømmingen. Det skal leveres inn 3 stk flasker, og flasketype skal være i henhold til Norbrygg sine retningslinjer.

Påmeldingen skjer via Norbrygg sitt konkurransesystem: https://konkurranse.norbrygg.no/sorland-2017/register_beer

Mer informasjon om påmelding og innlevering av flasker kommer nærmere.

Det blir premier til de tre øverste plassene i finalerunden. Annonsering av vinnerne og premieutdeling foregår i forbindelse med publikumsfavoritt-konkurransen på kvelden den 14. oktober 2017.

Publikumsfavoritt

Publikumsfavoritten er en konkurranse der publikum kårer sin favoritt blant ølene som serveres på arrangementet. Alle som gjester arrangementet kan avgi stemme til sine favorittøl. Hjemmebryggere som vil delta med sine øl har selv ansvaret for å servere ølene sine.

Hva du legger vekt på når du avgir stemme er helt opp til deg selv (smak, typeriktighet, fin stand, god historie, hyggelig brygger eller noe annet).

Avgiving av stemme til dine favorittøl, skjer med mobilen via en nettleser. Det øl med flest stemmer vinner.

Deltagere som stiller ut øl

Deltagere som skal stille ut øl må ha med minst 19 liter av hvert øl. Dette er for at mange nok skal få mulighet til å smake på ølet ditt. Du kan selvfølgelig ta med mer enn 19 liter, og om du bruker fat, flasker, cask eller noe annet er opp til deg.

Det gis gratisbillett til bryggeren/bryggerne samt til én gjest per brygg. For eksempel så vil én brygger som stiller med ett brygg få én gratisbillett til seg selv og én til gjest. Er det to bryggere som sammen stiller med ett brygg så får begge bryggere og én gjest en gratisbillett hver. Bryggere som stiller med flere brygg har kun krav til én gratisbillett til seg selv. Altså, hvis en brygger stiller med tre brygg, så vil han få én billett til seg selv og tre billetter til gjestene sine.

Du må selv ha med serveringsutstyr og andre ting du trenger. Du er ansvarlig for at ølet er klart til servering senest 17:00 på arrangementet. Dørene for bryggere åpner klokken 16:00.

Påmelding av utstillerøl til PF skjer via dette skjema. Konkurranseregler er de samme som for PF2017 og finnes her.

Siste frist for å melde på øl er mandag 9. oktober. 11. sept.: det var en feil på siden, fristen er 9. oktoberikke 5. september som det sto tidligere.

Det vil bli premie til de tre ølene med flest stemmer. I tillegg vil det være premie for beste stand, så her gjelder det å være kreativ.

Annen informasjon

Det er 18 års aldersgrense på arrangementet. Unntatt øl som deltar i konkurransen er medbrakt alkohol ikke tillatt. Kommersielt fremstilt alkohol er ikke tillatt i lokalet. Personer som er åpenbart påvirket av alkohol har ikke adgang.

Påmelding for publikum gjøres via Hoopla: https://norbrygg.hoopla.no/sales/sm2017

Innlevering av flasker til flaskekonkurransen:

Aust Agder

Grimstad: Ølbrygging.no, Østerskogen 55, 4879 Grimstad

Vest Agder

Kristiansand Brygg Selv, Kristian IVs gate 67, 4614 Kristiansand

Mandal NUA Brygghus, Keiser Nicolaus gate 8, 4515 Mandal

Flekkefjord Mere info følger
Flasker må være på innleveringsstedene senest: 7.10.2017

Post kan benyttes, men egenhendig innlevering anbefales.

Skroll til toppen