Vellykket bergenstreff!

Lørdag 17. oktober var Laksevåg åsted for Norbryggs hjemmebryggertreff i Bergen. Litt over 50 personer hadde funnet veien til kajakklubben i Gravdalspollen. Arrangementet ble riktig vellykket. Norbrygg takker Maltbua og Nøgne Ø for hjelpen med arrangementet!

 

Dørene åpnet kl. 16.00. og de 50 glassene Nøgne Ø hadde levert forsvant i raskt tempo. Flesteparten av de frammøtte var Norbrygg-medlemmer, og en god del av de som ikke var det ble vervet på stedet. Hjemmebrygging er tydelig en hobby i vekst! Flesteparten av deltakerne kom naturlig nok fra området rundt Bergen, men er stor delegasjon fra Oslo-området hadde også tatt turen over fjellet. Det er utrolig hyggelig at bryggere fra forskjellige deler av landet kan møtes på slike arrangementer.

Kveldens program bestod i to foredrag. Gahr Smith-Gahrsen var først ut med en liten presentasjon av historikk omkring og oppskrifter på pale ale fra 17- og 1800-tallet. Deretter fulgte Evan Levis, gründer og brygger på Ægir opp med et innlegg om blant annet gjærbehandling og gjenbruk av gjær. Lewis svarte også på diverse spørsmål fra publikum. En lærerik og interessant seanse.

Deltakerne hadde tatt med mat som ble servert etter de to innleggene. Det er tydelig at hjemmebryggere i stor grad også er opptatt av god mat!

Det offisielle tema for treffet var pale ales i alle former, og naturlig nok hadde mange tatt med øl som falt inn under denne paraplyen, men variasjonen i ølutvalget var likevel stort. En del av oppskriftene til øl fra treffet finnes her. Det er tydelig at det finnes mange dyktige hjemmebryggere der ute, og arrangementer som dette er en flott måte å lære mer og hente inspirasjon til bryggingen på. Det er viktig for utbredelsen av hjemmebrygging som hobby at Norbrygg arrangerer evenenenter også utenom norgesmesterskapet og juleølkonkurransen, og dette bryggertreffet blir definitivt ikke det siste i Bergen!

Skroll til toppen