Viktige datoer
- Påmelding begynner 16. februar og frist for innsending er den 15. mars.
- I slutten av mars pakkes ølet om på paller som sendes til de ulike stedene som i år dømmer de ulike klassene.
- I løpet av april blir alle øl bedømt lokalt
- I midten av mai gjennomføres finaledømmingen slik at Årets Hjemmebrygger kan offentliggjøres i slutten av mai.
Konkurranseklasser og øltyper 2023
I år kan de sendes inn bidrag til alle øltypedefinisjonene til Norbrygg. De er publisert her: https://norbrygg.no/oltyper-nm-2023/
Nytt i år er at juleøl igjen bedømmes i NM og sendes inn i klasse 3.
Som vanlig er det slik at bidrag i klasse 13 dømmes sammen med øltypen som er «basisøl» for bidraget. En fatlagret Engelsk Barleywine sendes derfor inn i type 13 C og dømmes sammen med type 5 H.
Konkurranseklassene er i år:
A (1 Lys lager)
B (2 Mørk lager + 3 Bokk)
C (4 Lys ale)
D (5 Mørk ale)
E (6 IPA)
F (7 Hvete + 11 Syrlig)
G (12 Norsk tradisjonsøl)
H (8 Porter/Stout)
I (9 Belgisk Lys og 10 Belgisk mørk)
Krav til flasker:
Reglene vil i hovedsak være de samme som tidligere år, men det vil bli mulig å delta med bokser på 0,44 liter. Konkurransen vil følge Norbryggs typedefinisjoner fra 2022.
Mer informasjon om innsendingsadresse, konkurranseklasser mm vil komme før påmelding åpner.
Hold deg informert
I denne tråden på forumet får du fortløpende informasjon og tilbakemeldinger: (kommer snart)