Viktige datoer
- Påmeldingen åpner 1. februar og frist for innsending er 4. mars 2025.
- Deretter pakkes ølet om på paller som sendes før påske til de ulike stedene som i år dømmer de ulike klassene.
- Alle øl blir deretter bedømt lokalt over en periode på tre uker.
- Vinnere av de ulike klassene vil bli kontakta for å sende inn øl til kåringen av Årets hjemmebrygger.
- Dømmingen av denne finalen vil foregå når alle øl er mottatt.
- Utroping av årets hjemmebrygger vil foregå på Rogaland ølfestival 24.mai.
- Årets hjemmebrygger vil få brygge et øl kommersielt etter nærmere avtale.
- Første- og andreplass i årets hjemmebrygger vil også få muligheten til å bli nordisk mester. Sammen med øl fra Sverige, Danmark, Finland og Island møtes de på Sørlandets Ølfestival 25. oktober 2025, og en nordisk mester kåres.
- Deltakerne i Nordisk kan, dersom de ønsker det, brygge en ny batch av vinnerølene sine til Nordisk mesterskap.
Konkurranseklasser og øltyper 2024
Det kan sendes inn bidrag i henhold til alle øltypedefinisjonene til Norbrygg. De er publisert her: https://norbrygg.no/definisjon-av-oltyper/
Som vanlig er det slik at bidrag i klasse 13 dømmes sammen med øltypen som er «basisøl» for bidraget. En fatlagret engelsk barleywine sendes derfor inn i type 13 C og dømmes sammen med type 5 H.
Konkurranseklassene i år:
Klasseinndelingen er ennå ikke formelt vedtatt, men vil trolig ikke bli veldig forskjellig fra tidligere år. Denne siden vil bli oppdatert når det er på plass.
Konkurranseregler, krav til flasker og bokser, emballasje og innsending finner du på samlesiden for NM 2025.