Vinneroppskriftene

Lys ale
 

1. Woohoo Weizen, Weissbier
WKR111
Geir Ove Grønmo
grove@ontopia.net
 
Malt
3.5 kg Tørr maltekstrakt  hvete (45:55)
0.5 kg Hvetemalt
 
Humle
35g Tettnanger Pellet 4.5 % 45 min
15g Tettnanger Pellet 4.5 % 5 min
15 IBU
 
Gjær
Wyeast 3068 Weihenstephan XL Flytende 125 ml
 
Vørter
25 liter, OG 1052, FG 1013
 
12 dager, 19C
14 dager, 4C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
 
12. des 2002 (brygget)
24. des 2002 (tappet)
23 (liter)

 
2. LA, Kölsch
Arn002
Gunnar Wiig
gunnar.wiig@c2i.net
 
Malt
10 kg Dansk pilsnermalt
1 kg Lys karamellmalt
90 minutter i 67-68 grader
 
Humle
40g Saaz Pellet 4 % 90 min
20g Hersbrucker  Pellet 4 % 7 min
18 IBU
 
Gjær
Wyeast, Kølsch nr. 2565 Flytende 5 dl
 
Vørter
55 liter, OG 50, FG 12
 
7d, 18C
7d, 10C
15d, 0C
Filtrert: Ja
CO2: Kunstig
 
16.10.02 (brygget)
ca 15.11.02 (tappet)
55 (liter)

 
3. ATbrygg Pale Ale
PAL002
Arild Tandberg
arild.tandberg@online.no
 
Malt
7 kg Pale
0,68 kg Krystall
70 min – 64 – 67 gr
 
Humle
38g Nord Brauer Pellet 9,7 % 60 min
30g Kent Goldings Pellet 4,7 % 2 min
27 IBU
 
Gjær
Pale Tørr 100 g
 
Vørter
35 liter, OG 47, FG 17
 
7 dager, 21C
14, 21C
21, 10C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
 
02.01.03 (brygget)
09.01.03 (tappet)
32  (liter)
 
 
Lys lager

1. Lys Mytting, Tsjekkisk pils
BVB060
Svein Olav Mytting
mytting@norbrygg.no
 
Malt
2700g kg DME
200g kg Hveteekstrakt
100g kg Maltodextrin
 
Humle
56g Saaz Pellet 3,5 % 60 min
28g Saaz Pellet 3,5 % 15 min
28g Saaz Pellet 3,5 % 5 min
30 IBU
 
Gjær
Brewferm Tørr 9g
 
Vørter
20 liter
 
30d, 10C
30d, 4C
30d, 0C
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig
 
26.10.02 (brygget)
23.11.02 (tappet)
19L (liter)

2. HULDRA,  Tsjekkisk pils
AHA 101
Atle Råsberg
rasberg@online.no
 
Malt
7 kg Munton lagermalt
0.5 kg Münchenermalt
0,23 kg karamellmalt
55 C i 10 min, 64-65 C i 40 min, 68 C i 45 min.
 
Humle
30g Cascade Hel 6.1 % 60 min
17g Perle Hel 8,1 % 25 min
30g Saaz Hel 3,5 % 40 min
40g Saaz Hel 3,5 % 7 min
Ukjent IBU
 
Gjær
Bavarian Lager Flytende 0,8 l (i forkultur)
 
Vørter
38 liter, OG 1056, FG 1012
 
18, (sjå andre opplysningar)
6 veker, 9C
7mnd, 3 – 8 C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
 
04.05.02 (brygget)
27.05.02 (tappet)
35 (liter)
Ferdig mengde vørter sett til utgjæring: 38 l. Det første døgnet stod brygget i romtemp. ca 20 , deretter kjellar ca 9 – 10 C. Mot slutten av primærgjæringa steig temp. til ca 13 C. Ølet er ettergjæra på flasker. Ved lasking tilsett 150 gr. sukker og 200 gr. maltekstrakt til karbonering. Ved flasking vart 15 gr. Perle (8,1%) kokt i 15 mi. saman med ekstrakt og sukker, dette vart tilført brygget rett før flaskinga. Pårekna alkoholgehalt (inkl. ettergjæring): 59 % vol.
 
 
3. Pils, Tsjekkisk pils
EPL027
Kjetil Hornæs & Jan Arve Fuglaas
jan.arve@fuglaas.no
 
Malt
8 kg Pilsnermalt
30/40/15+utmesking 90min  45/60/70+90grC
 
Humle
50g Perle Pellet 6,5 % 90 min
15g Saaz Hel 2,8 % 15 min
20g Hallertau Hel 4,9 % 15 min
23 IBU
 
Gjær
Danish Lager Slurry 1
 
Vørter
40 liter, OG 52, FG 10
 
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig
 
7.10 (brygget)
6.12 (tappet)
36 (liter)

 
Mørk ale

1. Harry Porter, Porter
HSV123
Henrik Svalheim
henriksvalheim@hotmail.com
 
Malt
10 kg Pale Ale Malt
0,8 kg Chocolate
0,15 kg Black Patent
Initielt 28 liter vann á 73 C, totalt 55 liter mesk, 1.5 t
 
Humle
45g Nugget Pellet 12,5 % 80 min
55g Fuggles Pellet 5,5 % 15 min
25 IBU
 
Gjær
Wyeast Irish Ale Flytende 50 ml
 
Vørter
55 liter, OG 50, FG 45
 
2 uker, 20C
5 dager, 20C
5 dager, 5C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
 
05.02.03 (brygget)
20.02.03 (tappet)
45 (liter)

2. Mørkeskodda, Dunkelweizen
OFZ958
 
Espen Lothe
elothe@start.no
 
Malt
3,1 kg Kveite malt
1,8 kg Lager malt
0,5 kg Münchener malt
0,5 kg Cara-Münchener malt
0,075 kg Sjokolade malt
30 min. ved 62 grader, 0 min. ved 72 grader
 
Humle
14g Nordbrauer Pellet 10 % 90 min
15g Hallertauer Mittelfrüh Hel 4,4 % 5 min
17 IBU
 
Gjær
Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen Flytende 0,5 liter
 
Vørter
27 liter, OG 55, FG 15
 
7 dagar, 18C
9 dagar, 18C
2,5 mnd., 10C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
 
14.11.02 (brygget)
21.11.02 (tappet)
26 (liter)
Vørter kjølt ned til 12 grader før tilsetting av gjær. Ikkje tilsett sukker for ettergjæring.

 
3. Sommersolbrun,  Porter
SSB100
Tore Selsø
smarteste@hotmail.com
 
Malt
8.5 kg Pale Ale (Malt)
0,7 kg Chocolate (Malt)
1 kg Crystal 60L (Malt)
60 minutter ved ca. 67 grader celsius
 
Humle
90g Styrian Goldings Pellet 4.7 % 60 min
60g Fuggles Pellet 2,3 % 5 min
21.2 IBU
 
Gjær
Wyeast 1968 Special London Tørr 1 pkg
 
Vørter
50 liter, OG 1.054, FG 1.012
 
3 uker, 20C
2 uker, 20C
25 uker, 4C
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig
 
20. august (brygget)
17 september (tappet)
45 (liter)

 
Mørk lager

1. Juleporter, Mørk tsjekkisk lager
JPA247
Espen Haavardsholm
espen@norbrygg.com
 
Mistet oppskriften…dvs "noen" har slettet den ;-)

 
2. Vinterfest, Märzen/Oktoberf.
Tbk049
Tore Tverå
ttver@online.no
 
Malt
3.8 kg Lager malt
2.2 kg Munchener malt
0.4 kg Crystal malt
0.05 kg Svartmalt
1 time 66 C
 
Humle
58g Saaz Pellet 3.3 % 90 min
50g Halerau Hel 4.9 % 0 min
25 IBU
 
Gjær
Chech lager gjær Flytende 1.5l
 
Vørter
22 liter, OG 1059, FG 1020
 
28dg, 12C
11 mnd, 4C
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig
 
19.02.02 (brygget)
19.12.02 (tappet)
18 (liter)
 
 
3. Oktoberfest, Märzen/Oktoberf.
EML001
Ketil Hornæs, Jan Arve Fuglaas
jan.arve@fuglaas.no
 
Malt
8 kg Pilsnermalt
1 kg Mørk karamell
11 kg Munchner
9,06 kg Sjokolademalt
2,7 kg Moss maltekstrakt
20/30/45+utmesk 90min, 40/60/69+82
 
Humle
30g Magnum Pellet 14,5 % 60 min
60g Perle Pellet 6,8 % 60 min
56g Kent Golding Plugg 5,1 % 20 min
30g Cascade Hel 5,4 % 20 min
28g Kent Golding Hel 5,1 % 15 min
31 IBU
 
Gjær
Danish Lager Slurry 2
 
Vørter
78 liter, OG 64, FG 19
 
21, 10C
14, 18C
10-11  uker, 2C
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig
 
15.10 (brygget)
5.11 (tappet)
72 (liter)

 
Sterke spesialøl

1. Barleywine #1, Barleywine
BWY177
Lars Bjørnstad og Espen Haavardsholm
 
Malt
14 kg Pilsner
1,25 kg Krystall 65L
66 C 60 min
 
Humle
60g Columbus Pellet 14,1 % 60 min
30g Crystal Pellet 4,9 % 5 min
30g Crystal Pellet 4,9 % 0 min
84,8 IBU
 
Gjær
Ale, slurry fra tidligere brygg 
 
Vørter
24 liter, OG 1,115, FG 1,041
2 uker, 19C
2,5 år, ?
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
 
27/6/00 (brygget)
okt 000 (tappet)
20 (liter)

 
2. Byggvin, Barleywine
BWI 001
Lars Selven
lars-sel@online.no
 
Malt
30 kg Pilsner malt
2,5 kg Crystal malt
Entrinnsmesk, 66 grader, 60 min
 
Humle
100g Magnum Pellet 15 % 60 min min
30g Cascade Pellet 5,7 % 60 min min
20g Cascade Pellet 5,7 % 5 min min
25g Saaz Pellet 3,5 % 0 min min
 
Gjær
Trapist high gravity  Flytende 3 liter starter
 
Vørter
50 liter, OG 1.102, FG 1.028
 
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
 
23.07.02 (brygget)
13.08.02 (tappet)
48 (liter)

 
3. Gamle-Erik, Barleywine
OLL504
Espen Lothe
elothe@start.no
 
Malt
10 kg Pale malt
1 kg Krystallmalt
2,22 kg Lys spraymalt
90 min. ved 66 grader
 
Humle
82g Nordbrauer Hel 10,2 % 90 min
16g Nordbrauer Pellet 10 % 90 min
14g Cascade Plugg 5,1 % 15 min
17g Cascade Pellet 5,7 % 15 min
70g Cascade Plugg 5,1 % 2 mnd. min
80 IBU
 
Gjær
Wyeast 1056 American ale Slurry 1 liter
 
Vørter
27 liter, OG 96, FG 25
 
25 dagar, 20C
2 mnd., 20C
11 mnd., 15C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
 
5.1.02 (brygget)
2.4.02 (tappet)
26 (liter)

 
Publikumsfavoritt

1. Witbeer
ÅPF112
Egil Hilde & Arne Eide
egil.hilde@ergo.no
 
Malt
2,5 kg Pilsner
2,2 kg Hvete
0,235 kg Oats
90 min, 66 grader
 
Humle
35g Saaz Pellet 3,6 % 60 min
15g Saaz Pellet 3,6 % 5 min
18,4 IBU
 
Krydder:
20 g knust koriander (hele frø kjøpt på innvandrerbutikk)
00 g malt pomeransskall (kjøpt på apoteket, dyrt men vakumpakket)
Tilsatt i kokekjelen 10 min før kokeslutt.
 
Gjær
Wyeast 3944 Belgian Wit Flytende 500 ml
 
Vørter
22 liter, OG 1050, FG 1011
 
7 dg, 20C
9 dg, 20C
14 dg, 0C
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig
 
29/-2003 (brygget)
19/2-2003 (tappet)
20 (liter)

 
2. samme oppskr som vant Mørk Ale

 
3. Mossebayer No. 1
Rudolf Krondorfer
rudolf.krondorfer@sensonor.no
 
Malt
9 kg Munich Malt
1 kg Caramel
0.15 kg Chocolate
Stegmesking: 25 min ved 60C og 65 min ved 69C
 
Humle
40g Hallertau NB Pellet 8 % 60 min
20g Perle Pellet 8.25 %  min
23 IBU
 
Gjær
WhiteLabs Pilsner Lager (WLP800) Flytende 1ltr starter
 
Vørter
45 liter, OG 59, FG 18
 
14 dg, 11
21 dg, 11
14 dg, 0
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig
 
08012003 (brygget)
20022003 (tappet)
40 (liter)

Skroll til toppen