Resultater flaskekonkurransen

Her er resultatene for flaskekonkurransen i Juleølkonkurransen 2010. Det ble totalt levert 47 flaskebrygg, hvorav 19 i klassen Tradisjonelt norsk juleøl og 28 i klassen Spesialjuleøl. Antall brygg i hver hovedklasse ble delt i to, og to dommere har smakt halvparten av alle brygg i hver hovedklasse. Unntaket var hovedklassen tradisjonelt norsk juleøl, hvor det har vært henholdsvis to og en dommer som har bedømt halvparten hver. Første brygget i hver hovedklasse er bedømt av alle dommere i den respektive hovedklassen, for å kalibrere hverandres bedømming. Etter at alle brygg innenfor en hovedklasse var bedømt kom alle dommere i den respektive hovedklassen sammen og plukket ut de beste bryggene så langt, som så er blitt smakt på nytt av alle. De beste tre brygg er så blitt rangert i samråd og har fått sine poeng oppjustert slik at poengsummene for de første tre bryggene ikke blir lavere enn poengene for bryggene lenger ned på listen, slik det tidligere kunne forekomme ved forbedømming og finale under NM.

Dommere i tradisjonelt norsk juleøl:

  • Attila Thuroczy
  • Anders Christensen
  • Lars Støre Gullichsen

Dommere i spesialjuleøl:

  • Jørn G. Anderssen (Klostergården Håndbryggeri)
  • Beate Stene (Kafé Filter)
  • Andreas Hegermann Riis
  • Eduard Möllenkamp

 

Les mer »

Pressemelding: Resultater NM i hjemmebrygging av juleøl 2010

Lørdag 30. oktober ble årets Juleølkonkurranse arrangert på Klostergården på Tautra/Frosta, i Nord-Trøndelag. Det var god frammøte med mange hjemmebryggere av øl og øvrige besøkende. Publikum fikk smake på hele 22 forskjellige hjemmebrygg, hvorav de fleste var juleøl. Ølet ble servert av bryggmestrene personlig, samtidig som alle fikk anledning til å stemme fram publikums favoritt.

Fredrik Aleksander Martinsen og Arne Martin Aurlien som vant i spesialjuleøl og publikums favoritt

Deltakelsen i flaskekonkurransen slo alle tidligere rekorder; med totalt 47 forskjellige øl (fler enn de tre siste årene sammenlagt) ble det hard konkurranse om å vinne i en av de to ølklassene. Dommerne (Andreas Hegermann Riis – Haandbryggeriet, Jørn G. Anderssen – Klostergården Håndbryggeri, Beate Stene – Kafé Filter, Eduard Möllenkamp – Norbrygg, Anders Christensen – Norbrygg, Atilla Thuroczy – Norbrygg, Lars Støre Gullichsen – Norbrygg) kom fram til følgende vinnere:

Les mer »

Forhåndsinformasjon Juleølkonkurranse 2010

Generelt

Norbrygg inviterer til juleølkonkurranse! Årets juleølkonkurranse går av stabelen lørdag 30. oktober i Klostergården på Tautra (Frosta Kommune) i Nord-Trøndelag. Vi ønsker denne gangen å  skape litt mer blest rundt, og deltakelse i juleølkonkurransen, samt å desentralisere enkelte av Norbrygg sine arrangementer. Konkurransen vil derfor kombineres med et hjemmebryggertreff, faglig innhold,  mat & øl fra Klostergården, og kåring av en publikumsfavoritt blant de oppmøtte.

Klostergården fikk høsten 2008 utvidet skjenkebevillingen til å omfange hjemmebrygget øl og vin, og under navnet Klostergården Håndbryggeri har det blitt startet brygging og skjenking av øl på stedet, og også noe dyrking av humle.

Troels Prahl holder foredrag rundt gjenbruk av gjær, i forbindelse med juleølkonkurransen. Han driver firmaet Ferm, som spesialiserer seg på ølgjær, og er White Labs sin samarbeidspartner i Europa.

Foredrag og flerretters middag med ølmeny fra Klostergården Håndbryggeri blir kostende 650,- per person. Priser på overnatting og frokost finner du lenger ned. Entreprisen for selve konkurransen som begynner kl 18 er 100 kr for medlemmer i Norbrygg og 150 kr for ikke-medlemmer. Deltakere i klassen Publikums Favoritt slipper inn gratis sammen med en gjest, se konkurranseregel §6.9.

Adkomst:
Bil: Kjør til Åsen (mellom Stjørdal og Levanger) og ta av mot Frosta. Bare følg veien, og etter et par drøye mil dukker det opp skilting mot Tautra.
Tog til Åsen, taxi siste 2,7 mil til busspris hvis du bestiller dagen i forveien, og samme for retur. Tlf: 910 07 633
Fly: Nærmeste er Værnes, følg tog/buss og taxi.
Buss: Sjekk Trønderbilene.

Returtransport:
Norbrygg har satt opp buss Tautra-Trondheim (med mulighet for avstigning langs E6) klokken 01.00 natt til søndag.

Siden Tautra ikke ligger sentralt vil vi gjerne vite hvor mange som kommer til selve juleølkonkurransen. Vi ber derfor alle som planlegger å stikke innom om å melde seg på på forhånd. Påmelding til besøk, middag, foredrag og deltakelse i Publikums Favoritt gjøres ved hjelp av dette skjema.

Les mer »

Maltbua øker rabatten!

På Bjorleik 2010 i Bergen annonserte Maltbua at rabatten for norbrygg-medlemmer settes opp til 10 %. Rabatten gjelder alle ingredienser (varer med matmoms), både ved

Les mer »

Vellykket Bjorleik!

Den 2. oktober gikk Bjorleik 2010 av stabelen i Bergen. Sponsorer for evenementet var Maltbua og Lervig Aktiebryggeri. Norbrygg takker og bukker.

Før selve åpningen av arrangementet kom juryen i den eksperimentelle konkurransen sammen for å bedømme  ølene som hadde blitt sendt inn. De innsendte bidragene dekket et vidt spekter av udefinerte øltyper, og det var tydelig at bryggerne hadde latt fantasien få fritt spillerom. Det var dog enighet blandt dommerne om hvilke øl som burde stikke av med de første plassene. De fem premierte ølene var som følger:

1. Shea-Arne Engvik – «Sarah Pale Ale-in» (pale ale med chipotle)
2. Sigmund Melberg/Olav Bråtveit – «Fjøsnissens våte drøm» (krydderale med bl.a. pors)
3. Odd Rune Bekkum – «Bringebærporter» (porter med bringebær)
4. Thomas Ringdal Strøm – «Honninggranat» (spontangjæret øl med honning, granateple og tyttebær)
5. Lars Støre Gullichsen – «Bekksvinger Svartmyr» (ukokt stoutvørter uten humle, tilsatt rester av krydderøl

Juryen bestod av Mike Murphy (Lervig Aktiebryggeri), Evan Lewis (Ægir), Richard Tysland (hjemmebrygger) og Gahr Smith-Gahrsen (hjemmebrygger). De øvrige ølene ble ikke rangert i rekkefølge, men alle bryggere vil få skriftlige tilbakemeldinger på brygget sitt. En stor takk til juryen og til Rune Midttun som var «steward» for bedømmingen.

Fullstendige dommerkommentarer på alle 12 deltakende øl finner du her.

Les mer »
Skroll til toppen