Lys lager
1. Kanalpils
C. Dortmund export
SVT 339
Sture Gundersen
Tyri Ølbryggarlaug
Malt
5 kg Pilsnermalt
0,5 kg Crystallmalt
15min. 53 gr. 60 min. 65 gr 90 min utvask. 75 gr,
Humle
43g E.K. Golding Pellet 5,2 % 90 min
40g Cascade Pellet % 10 min
10g Cascade Pellet % Primærgj. min
23 IBU
Tørrhumlet under primærgjæringen ( 1 uke)
Gjær
Czech Lager Slurry 2 dl
Vørter
29 liter, OG 48, FG 8
7 dager, 10 C
7 dager, 10 C
12 uker, 2 C
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig
2. Tyribukkens sommerøl
Sommerøl
LSD399
Leif Gundersen
Tyri Ølbryggarlaug
Malt
5 kg Pilsnermalt
15 min./50 gr, 60min./65 gr. 90min./75 gr. utvasking
Humle
24g Challenger Pellet 7,2 % 60 min
15g Saaz Pellet % 10 min
13 IBU
Gjær
Czech lager Slurry 2 dl
Vørter
27 liter, OG 44, FG 6
7 dager, 10 C
14 dager, 10 C
6 uker, 2 C
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig
3. Stasjonsmesterens spesial
Spesialøl
PAO 113
Oddvar Kåsa
Malt
4,75 kg pilsnermal
0,5 kg krystallmalt
0,25 kg honning
Humle
20 g Nugget pellets 12,5 % 90 min
30 g Cascade pellets 10 min
10 g Cascade pellets – primærgjæringen
27 IBU
Gjær
Czech Lager Slurry 2 dl
Vørter
29 liter, OG 42, FG 8
7 dager, 9
21 dager, 9
7 uker, 4
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig
Mørk lager
1. Tyribukkens Vårbock
B. Bokk
LIV 376
Leif Gundersen og Sture Gundersen
Tyri Ølbryggarlaug
Malt
7 kg Muncnermalt
0,05 kg Svartmalt
0,5 kg Farin
15min. 50 gr. 60 min. 68 gr 90 min utvask. 75 gr,
Humle
18g Nugget Pellet 12,5 % 90 min
30g Saaz Pellet % 10 min
22,5 IBU
Gjær
Czech Lager Slurry 2 dl
Vørter
30 liter, OG 62, FG 13
7 dager, 10
14 dager, 10
14 uker, 2
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig
2. Tyribukkens Påskebayer
B. Munchener Dunkel
LAU 312
Leif Gundersen og Sture Gundersen
Tyri Ølbryggarlaug
Malt
0,5 kg Pilsnermalt
4,7 kg Muncnermalt
1,250 kg Crystallmalt
0,120 kg Sjokolademalt
30min. 50 gr. 60 min. 68 gr 90 min utvask. 75 gr,
Humle
17g Challenger Pellet 7,2 % 10 min
36g East Kent Golding Pellet 5,2 % 90 min
20 IBU
Gjær
Czech Lager Slurry 2 dl
Vørter
28 liter, OG 48, FG 6
7 dager, 10
14 dager, 10
7 uker, 2
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig
3. Utsatt Bayer
B. Munchener Dunkel
UTS256
Ketil Froyn, Terje Strand
OHL
Malt
12 kg Lys Munchener
0.16 kg Chocolate
Humle
120g saaz Pellet 4.5 % 60 min
40g saaz Pellet 3.5 % 10 min
8g tettnanger Pellet 4.9 % 2 min
23.8 IBU
Gjær
Whitelabs pilsener yeast Flytende 1 flsk
Vørter
50 liter, OG 1.056, FG 1.016
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Lys ale
1. Weißbier
E. Weißbier
AAY 232
Gunnar Wiig
Malt
5 kg Pilsnermalt
5 kg Hvetemalt
Dobbel dekoktion. Innmesking på ca 45 grader og øker denne gradvis til 55 grader i løpet av en time. Dekotion tatt ut. Tilbakeføring og ny dekoktion tatt ut ved ca 65 grader. Mesker ut ved ca 80 grader. Koketid er 90 min.
Humle
47g Tettnanger Pellet 4 % 90 min
ca 15 IBU
Gjær
Yeast Lab, Bavarian Wheat, W51 Flytende
Vørter
50 liter, OG 50 Økslegr., FG ca.12 Økslegr
ca 14 dager, 16-18 C
14 dager?, 16-18 C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
2. Kuppern Kölsch
D. Kölsch
KOE321
Tore Selsø
Oslostudentenes Hjemmebryggerlaug
Malt
1,50 kg Hvete
8,5 kg Pilsener
Humle
130g Saaz Pellet 4,5 % 60 min
55g saaz Pellet 3,5 % 10 min
55g saaz Pellet 3,5 % 2 min
28,7 IBU
Gjær
Wyeast Koelsch Flytende 1 pk
Vørter
60 liter, OG 1,047, FG 1,012
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
3. BAKKEBO'S CASCADE ALE
A. Pale ale
BCA 007
JOHN TOWN
Malt
5.5 kg PALE ALE
.5 kg LYS CRYSTAL
.25 kg FLAKED BARLEY
.25 kg BRUN SUKKER
60 MIN. – 67C
Humle
15g NUGGET Pellet 60 min
15g CASCADE Pellet 30 min
15g CASCADE Pellet 15 min
15g CASCADE Pellet 0 min
30.3 IBU
Gjær
IRISH ALE Slurry 500 ML
Vørter
27 liter, OG 1.056, FG 1.013
8 DAGER, 20 C
32DAGER, 5-7 C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Mørk ale
1. PORT – I – NATTA
B. Porter
VFJ 281
KJETIL JIKIUN
Malt
80% 2 RADERS PALE ALE MALT
5% 20L MUNCHEN MALT
3% BELGISK CARA MUNCHEN MALT
3% CHOCOLATE MALT
3% SVART MALT
67 C 90 min
Humle
CENTENNIAL Hel 10.7 % 90 min
NORTHERN BREWER Hel 7.4 % 2 min
29 IBU
Gjær
WYEAST 1272 Flytende 1.5 l
Vørter
liter, OG 1.065, FG 1.012
5 dager, 20 C
5 dager, 20 C
14 dager, 4 C
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig
2. JEG ER HAVREN……….
C. Stout Irish
FBJ 571
KJETIL JIKIUN
Malt
81.5 % MARIS OTTER MALT
5.5 % RISTEDE HAVREFLAK
5.5 % 60 L CRYSTAL MALT
5.5 % CHOCOLATE MALT
2 % RISTET BYGG
66 C 90 min.
Humle
E. K. GOLDING Hel 5.3 % % 90 min
25 IBU
Gjær
WYEAST 1084 Flytende 2 l.
Vørter
liter, OG 1.055, FG 1.012
5 dager, 20 C
5 dager, 20 C
14 dager, 4 C
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig
3. Bra BA
A. Brown/Mild
BRA666
Espen A. Haavardsholm
Oslostudentenes Hjemmebryggerlaug
Malt
9 kg pale ale
0,5 kg crystal
0,25 kg chocolate
0,05 kg roast barley
1 time 67 grader
Humle
60g fuggles Pellet 5,4 % 60 min
25g willamette Pellet 5 % 2 min
20,7 IBU
Gjær
London Tørr 1 pk
Vørter
60 liter, OG 1,051, FG 1,012
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Sterke spesialøl
1. Munken
D. Belg. dobbel
TRA193
Oscars Hjemmebryggeri v/ Kjell Bjerkås
Malt
4,85 kg Lager malt
0,65 kg Hvetemalt
0,5 kg Cara-Pils malt
0,5 kg Munchner malt
0,01 kg Chocolate malt
Infusjon – 67 C i 90 minutter
Humle
40 g Fuggle Pellet 5,0% 60 min
30 g Perle Pellet 6,4 % 45 min
15 g Perle Pellet 6,4 % 30 min
22 g Saaz Hel 2,8 % 5 min
45 IBU
Gjær
3787 Trappist High Gravity Flytende 3 dl
Vørter
26,5 liter, OG 1072, FG 1011
15 dager, 22 C
6 dager, 22 C
14 dager, 6-8 C
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig
2. PHOEHN
A. Barleywine
CAJ 125
KJETIL JIKIUN
Malt
91 % 2 RADERS PALE ALE MALT
6 % SPECIAL B
3% 60 L CRYSTAL MALT
65.5 C 90min
Humle
NUGGET Pellet 14.2 % 90 min
E. K. GOLDING Hel 5.0 % 15 min
FUGGLE Hel 5.5 % 3 min
60 IBU
Gjær
WYEAST 1968 Slurry 1 l.
Vørter
liter, OG 1.112, FG 1.030
7 DAGER, 20
17DAGER, 20
1 ÅR, 12
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
3. Barleywine #1
A. Barleywine
BWA357
Lars Bjørnstad og Espen A. Haavardsholm
Oslostudentenes Hjemmebryggerlaug
Malt
14 kg Pilsener
1,25 kg Crystal 65L
66 C, 1 time
Humle
60g Columbus Pellet 14,1 % 60 min
30g Crystal Pellet 4,9 % 5 min
30g Crystal Pellet 4,9 % 0 min
84,8 IBU
Gjær
Slurry fra en annen ale.
Vørter
24 liter, OG 1,115, FG 1,041
2 uker, 19 C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig