Nå nærmer det seg NM i hjemmebrygging og bedømming. Påmeldingssystemet åpner straks på http://norbrygg.no/, og vi forventer at bryggerne kommer til å sende inn flasker så raskt som mulig – men, blir det dømming Trondheim og Kristiansand?
Fristen for innlevering av flasker er i løpet av fredag 21. mars, og dømmingen må være ferdig i løpet av 11. april. Det som skal dømmes de ulike stedene er som følger, og det skal kåres en Norgesmester i hver av klassene:
- Bergen: H (spesial/hvete)
- Bodø: E (porter og stout)
- Kristiansand: F (Imperial)
- Oslo: A (lager), B (IPA), G (Belgisk)
- Stavanger: C (lys ale)
- Trondheim: D (mørk ale)
(typer 13A-E bedømmes og sendes inn sammen med sine basistyper)
Oppsettet er foreløpig, basert på at vi får til dømming i Trondheim og Kristiansand.
Kan du hjelpe oss med å organisere i Trondheim og Kristiansand?
Som lokal organisator er det en del ting som du må sørge for blir ordnet (tips: delegering er lurt!). Hovedpunktene er (blant annet):
- Skaff noen flere medhjelpere (dommerne hjelper gjerne til)
- Skaff lokale for dømmming (noen steder er det allerede bestemt)
- Start flaskehenting på posten, flaskene har ikke gått av å stå lagret opp-ned i et varmt lager
- Bestem datoer for dømming og book inn dommere
- Kjøp inn utstyr (smakeglass som https://www.staplesnetshop.no/web/ePortal/ctrl?action=showiteminfo&itemNo=770246&loc=simplesearch, kapteinskjeks, tørkepapir, penner, etc)
- Dommerskjema fra http://norbrygg.no/index.php/bedomming-av-ol/dommerprotokoll må trykkes opp
Dømmingen må så gjennomføres, resultater må renskrives og skjema må sendes inn.
Er du interessert? Ta kontakt med nm@norbrygg.no.