Nytt mikrobryggeri

Espen LotheTil våren trenger ikke lenger tørste sunnfjordinger å ta til takke med den triste ølkroken på Florø vinmonopol. Aktiv Norbryggmedlem og tidligere norgesmester i hjemmebrygging Espen Lothe er nemlig i full gang med planleggingen av et mikrobryggeri! Kinn bryggeri har allerede mottatt starthjelp fra Innovasjon Norge og det lokale næringsutviklingsselskapet Sunnfjord 2020 til å drive tilretteleggings- og markedsarbeid. Siden dette er en tradisjonell lavkostetabelering vil ikke ølet være tilgjengelig på flaske i første omgang. Det er restauranter og puber i Sogn og Fjordane som vil kunne friste kundene med mikrobryggeriets engelske og belgiske ales fra fat i mai neste år.

Les mer »

Påmeldingsskjema Juleølkonkurransen 2008

Viktig: 

  • Når du har fylt ut skjemaet MÅ du printe det ut FØR du trykker på "Send", og levere det i konvolutt med ølet i tillegg til å sende det elektronisk! Hvis du ikke får med hele skjemaet i bredden kan det lønne seg å printe ut i liggende format (landscape).
  • Opplysningene som gis på dette skjemaet vil ikke tilflyte juryen. Alle brygg bedømmes i en blindtest, der dommerne  kun vet hvilken klasse det aktuelle øl konkurrerer i.
  • Opplysningene kan derimot publiseres, helt eller delvis, om ølet gjør det bra. Fylles ut så godt som mulig. 
  • Ikke glem å oppgi hvilken klasse brygget konkurrerer i (se eget dokument). Uten klassetilhørighet og underklasse, ingen bedømning.

Endringer i forhold til tidligere:

  1. Angi om du er medlem, ikke-medlem eller påmeldt men uten bekreftelse av medlemskapet. Velg det siste dersom du er i tvil.
  2. Farven på de enkelte malttyper og selve ølet i EBC
  3. 'Andel (%)' ved malt, maltekstrakt, råfrukt og sukker beregnes ved å dele den respektive maltvekten på totalvekten til all malt og gange utkomsten med 100. Dette vil gjøre det lettere for de som ønsker å brygge andre mengder med samme oppskrift å omregne brukte mengder.
  4. Total koketid.
  5. Mengder væske til innmesking og til skylling.
Les mer »

Medlemsjekk

Her kan du gjøre en medlemsjekk. Tast inn (en del av) for- eller etternavn. Husk å velge riktig kategori. Søk etter: i Fornavn Etternavn medl.nr

Les mer »

Fordeler med medlemskap

Er du medlem i Norbrygg, så får du adgang til til dels dyptgravende artikler om hjemmebrygging, inne på forumet. Er du medlem i Norbrygg men ikke registrert på

Les mer »

Melde flytting

Det har tidligere vært spurt om hvordan man kan melde fra om flytting. Nå er det mulig å melde endringer i adresse, telefonnummer eller epostadresse online ved hjelp av et spesielt tilrettelagt skjema.

Les mer »

Endringer ikke mottatt

Oida! Noe gikk galt! Du har kanskje ikke tastet inn den riktige koden. Koden brukes for å unngå  spam. Trykk tilbaketasten i webleseren din og

Les mer »

Endringer mottatt

Takk for at du hjelper Norbrygg ved å si fra om endringer. Dersom du oppdaterer informasjon vedr. adresse, epostadresse eller/og telefon vil du fortsatt kunne

Les mer »

Meld flytting

Skal du melde flytting eller har du fått ny epostadresse eller telefonnummer? Si ifra til Norbrygg slik at databasen holdes oppdatert. Du kan også fylle

Les mer »

Rengjøring og desinfisering

Det påpekes ofte at renhold er veldig viktig når man driver med hjemmebrygging. Men hva er forskjellen mellom rengjøring og desinfisering, i hvilke faser av hjemmebryggingsprosessen er det viktigst, og hvordan gjør man det konkret? Mange nybegynnere, men også mer erfarne hjemmebryggere, lurer ofte på dette. I tillegg er temaet nokså myteomspunnet. Noen får rent øl med forholdsvis lite rengjøring mens andre sliter med infeksjoner selv om de bruker sterke midler. Merk derfor at artikkelen ikke er uttømmende, og at de fleste er langt fra enig om hva som er den riktige veien å gå. Artikkelen vil derfor også kunne oppdateres slik at nye synspunkter får plass.

Les mer »

Resultatliste SKM2008

Vi har fått inn den endelige resultatlisten i forbindelse med Skandinavisk Mesterskap i Hjemmebrygging, avholdt like etter DM2007 den 18.5.2008 i Århus, Danmark.

Det ble ikke like suksessrikt som ifjor (sølv) men dersom vi får tro dommer Joakim Ruud så var det meget godt øl som havnet på pallen! Vi gratulerer og takker deltakerne for dette 5. SKM! Velg 'les mer' for å se den utvidete tabellen.

Les mer »

Innmeldingsstatistikk 2007-2008

Det er ca 5 år siden siste gang Norbrygg la ut innmeldingsstatistikker for nye medlemmer i Norbrygg. Den gang ble 153 innmeldinger i perioden 02/09-1998 til 17/01-2003 brukt som kildemateriale, mens det nå er brukt 82 innmeldinger over en mye kortere periode, nemlig 14/11-2007 til 15/05-2008. Statistikkene er blitt beregnet på en litt annen måte og noen andre data er tatt i betraktning enn i 2003.

Les mer »

Maltsorter og karakteristikker

Det finnes mye malt å få kjøpt i Norge og i utlandet. Men bortsett fra kjente malttyper som pilsmalt og pale ale malt så finnes det store forskjeller mellom det malteriene tilbyr. I denne oversikten tar vi for oss malttypene som lages av Thomas Fawcett (GB), Muntons (GB), Weyermann (D) og Castle Malting (B). For hver malttype angis navn, bruksområde, egenskaper, farve i EBC og størst anbefalt andel av malten i mesken.

Oversikten er så komplett som mulig, men dessverre så er det ikke så mye å finne om Muntons sine malttyper. Det vil forhåpentligvis endre seg etter hvert og innspill av lesere er også velkommen.

Les mer »

Bruk av RSS-feeds

På forsiden er det nå lagt ut RSS- og Atom-feeder for enkel syndikering. Disse lar deg abonnere på nyhetene som blir lagt ut på Norbryggs nettsider, og på denne måten kan du få automatisk beskjed når nyheter blir lagt ut på sidene. Dette gjør hverdagen mye lettere spesielt når du følger med på mange nettsteder. Istedetfor at du selv må lete etter nyheter får du nå umiddelbart beskjed om nyheter rett etter at de er lagt ut.

Les mer »

Avstemning om motivasjonen til hjemmebrygging

Hvorfor begynte du med hjemmebrygging? Dette er et spørsmål som mange av oss har fått en del ganger gjennom årene. For la oss være ærlig nå: det er jo en litt spesiell hobby som strekker seg over mange discipliner. Mange i landet er ikke klar over at det går an å brygge godt øl hjemme engang, og deres første tanke er ofte at man bare gjør det for alkoholens skyld.

Alt i alt var det en bra grunn til å legge ut en spørreundersøkelse på nettsiden vår. Og svarene lot ikke vente på seg. Hele 78 reaksjoner fikk vi på under 4 uker! Det er tydelig at dette er et spørsmål som mange kjenner seg igjen i.

Les mer »

Referat Generalforsamling 2008

Referat fra Norbryggs generalforsamling lørdag 05.04.2008 Sted: Studentersamfunnet på Bislet Tilstede: Samlet styre + 7 medlemmer Generalforsamlingen ble ønsket velkommen av formann Anders Henriksen, og

Les mer »

Dommerskjemaene

Også i år legger vi ut dommerskjemaene i sin helhet. Håper dere klarer å lese alle kommentarene; skulle det være spørsmål kan vi kontaktes ved informasjonsansvarlig. Vennligst ikke forsøk å kontakte dommerne direkte. Filene er i pdf-format slik at også de som ikke bruker Word får lest skjemaene.

Les mer »
Skroll til toppen