Vinneroppskriftene

Lys ale  1. Woohoo Weizen, WeissbierWKR111Geir Ove Grønmogrove@ontopia.net Malt3.5 kg Tørr maltekstrakt  hvete (45:55)0.5 kg Hvetemalt Humle35g Tettnanger Pellet 4.5 % 45 min15g Tettnanger Pellet 4.5 %

Les mer »

Budsjett 2003

RESULTATREGNSKAP   Inntekter:   Medlemskontingenter                                                             kr.     22.000 Konkurranser og arrangementer                                               kr.       5.000 Andre inntekter                                                                    kr.       1.000 Sum                                                                                   kr.     28.000  

Les mer »

Arbeidsprogram for 2003

I det inneværende år vil vi fortsette den gode trenden fra i fjor med å gjøre Norbrygg mer tilgjengelig for alle typer bryggere, både nybegynnere/maltekstraktbryggere,

Les mer »

Årsberetning 2002

Styret i foreningen har bestått av Lars Bjørnstad (formann), Knut Hagen (sekretær), Espen Haavardsholm (arrangementsansvarlig), Thomas Berge (kasserer) og Svein Olav Mytting (informasjonsansvarlig). Styret har

Les mer »

Definisjon av øltyper

Forklaring: B/A: bouquet/aroma, F/U: farge/utseende, S: smak, F: fylde 1. Lys Lager A. Tsjekkisk Pilsner OG                   FG                   vol%           IBU         EBC 1.044-56          1.014-20         5,0-6,0        35-45       6-10

Les mer »

Klasseinndeling for NM 2003

1. Lys Lager  2. Mørk Lager  3. Lys Ale  4. Mørk Ale  5. Sterke Spesialøl +6%
A. Tsjekkisk/ Bøhmisk Pilsner  A. Märzen/ Oktoberfest  A. Pale Ale  A. Brown/ Mild Ale  A. Barley wine
B. Tysk Pilsner  B. Münchener Dunkel  B. Special/ Extra Special Bitter  B. Porter  B. Bokk 
C. Dortmunder Export    C. India Pale Ale  C. Stout Irish  C. Dobbelbokk 
D. Münchener Helles    D. Kölsch  D. Stout Sweet  D. Belgisk Dobbel 
    E. Weißbier  E. Altbier  E. Belgisk Tripel 
    F. Belgisk Wit    F. Old/Strong Ale 
        G. Norsk Juleøl 
        H. Scottish Strong Ale 
        I. Tradisjonelt norsk hjemmebrygg
Les mer »

Konkurranseregler

§ 1 NM i hjemmebrygging er en konkurranse som er åpen for alle norske hjemmebryggere, samt andre hjemmebryggere bosatt i Norge. § 2 Deltagende øl

Les mer »

Forhåndsinformasjon

NM i hjemmebrygging 2003 vil foregå på Klubbscenen, Chateau Neuf (underetg.), Majorstua, Oslo. lørdag 1. mars, klokken 19:30-01:00. Generalforsamlingen vil være umiddelbart før NM, kl

Les mer »

Innmeldingsstatistikk 2003

Vi har laget litt statistikk over våre medlemmer, med utgangspunkt i de svarene som er gitt i innmeldingsskjemaet. [anm. red.: Artikkelen er fra 2003 og iom at det skal utføres en spørreundersøkelse i 2007 vil det komme oppdatert informasjon etterhvert.]

Les mer »

Vinneroppskriftene

Julen er reddet, EAN911 Ørjan Moeoem@elva.no Malt5,7 kg Pils 6 kg Mynchener 1,6 kg Maltekstrakt 0,5 kg Krystall 0,04 kg Roasted Barley + Sortmalt 30min/40gr.

Les mer »

Resultatliste

Her er resultatlisten fra årets juleølkonkurranse. 1. Ørjan Moe, EAN911, 39,7 poeng2. Leif og Sture Gundersen, AMG999, 36 poeng3. Svein Olav Mytting, BBJ055, 34,7 poeng

Les mer »

Konkurranseregler

§ 1 Norbryggs juleølkonkurranse er en konkurranse som er åpen for alle norske hjemmebryggere, samt andre hjemmebryggere bosatt i Norge. § 2 Deltagende øl skal

Les mer »

Forhåndsinformasjon

Sted: Chateau Neuf,  Betong (kjelleretasjen), Majorstua, Oslo. Tid: Fredag 8. november kl 18:00-23:00. Generelt Tid og sted gitt over er for Norøls juleølfestival, hvor vinneren

Les mer »

Skummende profeter

En omfattende artikkel om ølbrygging i Belgia, publisert i DN-Magasinet 2002. Klikk her for å lese de ulike sidene (.pdf-format): Del 1: Artikler/58789371.pdf Del 2:

Les mer »

To tredjedeler er avgifter

..Men hvordan har vi regnet ut dette?

Man skulle kanskje tro det var en enkel sak å finne ut hvor mye av ølprisen som er avgifter. Det er 15,55 kroner i alkoholavgift pr liter, og 24% mva (også på avgiften). [Anm red: Dette er tall fra 2002. Imens har ølprisene sunket lite grann mens alkoholavgiften er steget både absolutt og relativ]

Les mer »
Skroll til toppen