Brygging av vinnerølet fra NM 2017

Tidligere i år vant Arne Marius Haugen NM i hjemmebrygging 2017 med sitt øl Gjertruds julevarmer. Ølet tok i tillegg 3. plass i klassen for Bock i hjemmebryggerkonkurransen til American Homebrewers Association.

Forrige uke ble ølet brygget i fullskala på Nøgne Ø. Arne Marius Haugen ble godt tatt imot på bryggeriet, og ble loset gjennom bryggedagen av den tålmodige bryggeren Paul Arvid Hårstø.

Bryggingen av vinnerølet fra NM hos Nøgne Ø har langt tradisjon, og er en tradisjon som både Norbrygg og Nøgne Ø setter stor pris på. «Nøgne Ø ble tross alt stiftet av hjemmebryggere og det er viktig for oss å opprettholde et nært forhold til dagens hjemmebryggere.», kommenterer daglig leder i Nøgne Ø, Sverre Orm Øverland.

«Vørteren smakte svært lovende, så jeg har tro på at vi kommer til å et veldig godt øl når det har gjæret ut», skriver markedsansvarlig i Nøgne Ø, Tom Young.

Ølet, som er en dobbeltbock, vil bli lansert tidlig i 2018 under navnet Gjertruds vintervarmer.

Fra Venstre mot høyre: Rune Karlsen (produksjonssjef), Arne Mo (Norbryggs NM-komite), Paul Arvid Hårstø (brygger), Edvard Hortemo (kreativitetsansvarlig) og NM-vinner Arne Marius Haugen. Foto: Tom Young, Nøgne Ø

 

Skroll til toppen