Bjorleik 2017 – info og resultater

Bjorleik 2017 ble avholdt 30. september 2017 fra 17:00 til 23:00. Lokasjon Kajakklubben på Laksevåg

Flaskekonkurransen (Se resultater lengre nede på siden)
Flaskekonkurransen i år har New England-inspirert IPA, også kjent som NEIPA som tema. Dette er ikke en sjanger som er definert av Norbrygg, og ei heller BJCP.
Bruk 6B – Amerikansk IPA som utgangspunkt, men fargen skal være hakket lysere, og ølet skal være lett til ganske tåkete. Ølet skal typisk være litt mindre bittert enn 6B, gjerne ha en humleprofil i retning tropisk / steinfrukt fremfor typisk vestkyst-furu.

Det er vanlig å få bortimot all bitterhet fra humletilsetninger på 10-0 minutter, og kraftig tørrhumling er lurt. Karbonering kan med fordel være litt lavere enn 6B, og det kan være lurt å lese seg opp på vannjustering for å få en deilig, fin munnfølelse.

Eksempler du kan finne på polet er Lervig – Tasty Juice, Lervig – Perler for Svin, og Cervisiam – Bad Mango. Sistnevnte har mango tilsatt.
For enkelthets skyld ønsker vi ikke at det skal være tilsatt frukt, men smaksmessig gir det en indikasjon på hva du kan prøve å sikte mot.

Foredrag
Årets foredragsholder bor på Voss og holder på med humle på ett nivå vi andre nok har litt igjen for å nå. Er du ett humlehode eller ikke så vil dette virkelig være noe å ta med seg videre i bryggehverdagen.

Fletre Humlehage på Voss har en humlehage som er basert på gammel humle som har vært på gården i uminnelige tider. Men de har også innslag av nyere og mer moderen humlesorter. De har i dag femten ulike humlesorter der hele syv sorter er samlet inn fra gamle humlehager på Voss. Noen er fra NIBIO og andre igjen er rett og slett kjøpt fra England.

Kåre Frøland som lever og ånder for humle, kommer til Bjorleik for å snakke for oss og like etterpå kan vi snakke med han om hva, hvordan, når, hvilke og mere til. Han tar med seg blodfersk humle som vi kan ta og føle på. I tillegg får vi litt demonstrasjon av lupulin og tørket humle.

Fletre humlehage har over 2000meter tauverk der humlene slynger seg oppover 6-8meter om de får lov. Noen sorter er modne tidlig og andre sent. Været på Vestlandet kan ingen styre så hvert år er ett sjansespill.

Mat og underholdning
Det ble servert Chili Con Carne laget av en av byens mest ihuga øl-kokker. Selveste Mr vestkast – Rolv Bergesen.
Som ett underholdningsinnslag fikk vi Quizmaster mester Sammy Myklebust til å lage en quiz om øl og litt til.
Som en kuriositet hadde vi også en liten pose med humle fra humlegården som vi trakk blandt dagens gjester. Dette er Fletre-humle som ellers ikke er få tak i dyrket lokalt på Voss!

Resultatene på flaskekonkurransen:
1. plass gikk til Petter Buhagen og Anders Valde (41,5/50 poeng)
2. plass gikk til Joachim Gjøvåg Liseth (38/50 poeng)
3. plass gikk til Joar Eitrheim (35/50 poeng)

Takk til Vestbrygg for gode premier !!

Dommerskjema (dobbelt poengsjekket) og resultater fra Flaskekonkuransen Bjorleik 2017

Last ned resultat flaskekonkurranse
Last ned dommerskjema
En regnefeil (1 i mente ) gjorde at ting ble noe krøkkete. Dette beklager vi overfor de som ble innvolvert i dette.
Riktige premier til riktige personer blir sendt så snart som mulig

Skroll til toppen