Laster Arrangementer

Birger Eriksen – dagen

Det er ofte frigjøringsdagen som blir feiret offisielt, selv om disse feiringene avtar år for år. Men selv om 09.04 var en svart dag, så skal iallefall vi hjemmebryggere hedre den mannen og nasjonalhelten som var ett av få lyspunkter den mørke natten de kom. Noen mennesker bør ikke gå i glemmeboken. Historien er avhengig av at de som kommer etter ikke lar slike mennesker som Birger Eriksen blir glemt.

Til glede for nye lesere så er Birger Eriksen et øl som er en hyllest til Birger Eriksen, kommandant på Oscarsborg festning 9 April 1940. Fyren som var ansvarlig for å skyte i filler Blücher, et skip som var lastet med intet annet enn onde intensjoner mot vårt folk, land og rike.

Han fikk mye tyn for det her til lands i ettertid pga hvordan han handlet. Men i moderne tid så har hans handlinger blitt erkjent, og er vel nå det man kan kalle for en nasjonalhelt. Han fortsetter den dag i dag å forsvare landet våres med sin inspirasjon fra sitt hvilested på Vår Frelsers Gravlund i Oslo.

Saken er at man brygger «Birger Eriksen», den niende april hvert år.
Her er grunnoppskriften slik jeg alltid har brygget ølet, med små variasjoner på enkelte batcher. Dette er basen for Birger Eriksen, lokale variasjoner er jo helt innenfor. Med lokale variasjoner så menes f.eks bytte ut noen maltsorter til tilsvarende, benytte seg av andre malterier etc eller bare gjøre sin egen lille vri på det.

Miguel

Skroll til toppen