Finaleresultater Skandinavisk mesterskap 2016

Årets tre beste hjemmebryggere fra Norge møtte lørdag 21. mai de tre beste fra Sverige og Danmark i finalen i Skandinavisk mesterskap i København. Bryggerne og en medbrygger får spandert turen til finalen som en del av premien.

Selve finalen går under ølfestivalen til de Danske Ølentusiastene, som siste helg i mai er en av de større ølfestivalene i Nord-Europa. I år var det 12661 besøkende, og den danske hjemmebryggerfinalen foregår tidligere på dagen. Selv om premieutdelingen tar litt tid er det stor interesse for den, og noen av bryggerne er virkelig gjengangere på seierspallen.

Beste øl av førsteplassene: Lasse V. Hansen fra Danmark med «Blegfis», en engelsk golden ale.

Beste øl av andreplassene: Knut Røgilds fra Danmark med «Portsmouth», en engelsk barley wine.

Beste øl av tredjeplassene: Kalle Andersen fra Sverige med «ADK Fruktis», en flamsk rød med kirsebær.

(resten av resultatene blir publisert når vi får de)

Dommere fra Norge, Sverige og Danmark bedømte ølene ut fra typeriktighet, og ølene ble rangert der førsteplassene fra hvert av landene ble dømt mot hverandre, så andreplassene mot andreplassene, etc (dette er noe dommerkomitéen jobber med å få endret, da vi mener at det ikke er noe problem om et øl får en annen rangering i finalen). Vi får se.

I mellomtiden ønsker vi å gratulerer vinnerne med seieren – våre utskremte finaledommere Lars-Erik Owe og Thomas Svennungsen rapporterer om mye godt øl i finalen.

Skroll til toppen