Forhåndsinformasjon

NORGESMESTERSKAPET I HJEMMEBRYGGING AV ØL 98
Interesseforeningen Norbrygg vil i år 1998 i egen regi arrangere sitt første Norgesmesterskap i hjemmebrygget øl.

Tid og sted

Finalen i NM i hjemmebrygging starter lørdag 23. mai 1998 kl. 12:00 på Mikrobryggeriet, Bogstadveien 6, Oslo. Premieutdeling ca. kl 14:00.

Klasser

I år konkurreres det i fire hovedklasser:

1. Lys ale
2. Mørk ale
3. Lys lager
4. Mørk lager

Veiledende retningslinjer for klasseinndelingen:

Klasse 1: Pale ale, bitter, amber ale, weizen
Klasse 2: Brown ale, mild, porter, stout
Klasse 3: Pilsner, münchener helles
Klasse 4: Bayer, bokk

Bruk skjønn for andre unevnte øltyper.

Folkets valg

I tillegg til konkurransen for flaskeøl, som bedømmes av dommerpanelet, vil det være en ekstra kategori; folkets valg. Her stiller deltakeren med en keg (liten eller stor) med øl, som publikum skal bedømme. Keggen merkes med ølets navn (må være anonymt, uten tilknytning til bryggeren). Tappekran må medbringes, kullsyre ordner arrangørene. Ingen avgift for «folkets valg». Skjema leveres med keggen. Kun §1-3 av konkurransereglene gjelder for «folkets valg». Innleveringsfristen er i utgangspunktet det samme som for flaskeølet (se nedenfor); ta kontakt for evt. senere levering. Ingen postforsendelse!

Konkurranseregler

Se oversikt for NM1998

Innleveringsfrist

Øl som skal være med i NM i hjemmebrygging, må være tappet på fire stykk små ølflasker (0,30 – 0,50 l), og være oss i hende senest fredag 22. mai 1998 på Mikrobryggeriet, Bogstadveien 6, Oslo. Leveres til personalet i bardisken.

Postforsendelse

De fire flasker med konkurranseøl kan også sendes med post – på avsenders regning og ansvar – til: Norbrygg, postboks 415, 3002 Drammen. Øl sendt pr. post må være oss i hende senest tirsdag 19. mai 1998.

Jury

En fagjury på min. 3 personer, bestående bl.a. av personer fra øl/bryggeribransjen, vil bedømme hvert øl.

Inngangsbillett

Deltagerne i konkurransen får gratis inngang ved innlevering av 2 brygg eller mer. Inngangsavgift er ellers kr 50,-. Ved å løse inngangsbillett får man tildelt en stemmeseddel som gir rett til å smake og stemme på «folkets øl».

Påmeldingsskjema

Påmeldingsskjemaet finnes nå i HTML-format, se oversikt NM1998. Print ut skjemaet, fyll ut, og lever sammen med ølet. Videre oppfordrer vi på det sterkeste de som skal delta til å sende oss en mail slik at vi får en viss oversikt over hvor mange som tenker å delta. Takk! 

 

Arrangementskomitéen,

Attila Thuroczy        Jens P. Maudal

Rune Eriksen          Lars Bjørnstad

Skroll til toppen