Høstprogram for Norbrygg Sør-Trøndelag

Norbrygg Sør-Trøndelag har laget program for høsten og vinteren 2016. Mer informasjon kommer når arrangementet nærmer seg.

August: tirsdag 23. aug kl 18:00. Usmakskurs
Vi har fått et sett ampuller med usmaker fra Norbrygg sentralt. Det er nok til ca 10 personer, og vi smaker på dem denne kvelden i kurslokalet i kjelleren til Bakke Brygg. Det er naturlig nok begrensning i antall, så det er påmelding til anders@geekhouse.no. I tillegg til å smake på dem, snakker vi litt om de ulike usmakene, hvordan det oppstår og hvordan man unngår dem.

September dato TBA. Moe Gårdsbryggeri og villhumle.
Vi drar på besøk til Moe Nedre og Moe Gårdsbryggeri. De ikke bare brygger, men også malter. Spesielt for Moe er at de primært malter basismalten. De fleste som malter selv, gjør det for å få frem en eller annen spesialsmak – som f. eks. røyk – men ved Moe Gårdsbryggeri malter de for å bruke gårdens eget korn til ølbryggingen. Dernest drar vi en tur ned i Gaulosen, et våtmarksområde ved utløpet av Gaula, omgitt av gårder. Der vokser det vill humle – eller er det gammel kulturhumle som er plantet ut der? Datoen blir litt etter hva som passer med hensyn til humlas moding, men blir sannsynligvis en helgedag helt i slutten av august eller eller mest sannsynlig i første halvdel av september. Vi satser på buss og privatbiler som transport.

Oktober : lørdag 22. okt kl 12:00 – Besøk på Sverresborg folkemuseum.
Denne høsten har de en spesialutstilling over hjemme- og gårdsbrygging og om gamle øltradisjoner. Vi treffes på museet og har en guidet gjennomgang av utstillingen. Etterpå vandrer vi på museet og ser på bryggerelaterte deler av den øvrige samlingen deres – hovedsaklig ildstedsanordninger for mesking, koking og malttørking. Det er billettpris, men vi skal forsøke å få en grupperabatt.

November: lørdag 12. nov – Juleølfestivalen på Tautra.
Denne måneden er det ikke lagt opp til et eget arrangement utover juleølfestivalen på Tautra, der det er et spennende foredrag om tradisjonsbrygging ved Lars Marius Garshol. Dessuten blir det publikumsfavoritt i juleøl. Se egen annonsering.

Desember: tentativt torsdag 1. des kl 18:00 – Dømming utenfor konkurranse av juleøl.
Denne kvelden legger vi opp til at medlemmene kan ta med sine egne juleøl for vurdering av øldommere. Ta med ditt eget brygg (enten det er juleaktig eller ikke) og vi stiller med dommere som dømmer det og gir tilbakemeldinger. Det blir som et kinderegg: øldommertrening, juleølsmaking og tilbakemelding på ølet ditt.

Januar: tentativt torsdag 19. jan kl 19:00 – Årsmøte i fylkeslaget i Sør-Trøndelag
Det blir holdt første ordinære årsmøte i Fylkeslaget i Sør-Trøndelag, mest sannsynlig på en pub i Trondheim – med forbehold om at vedtektene for fylkeslag i Norbrygg tillater oss å holde det på denne tiden av året. Saksliste kommer når vi nærmer oss.

I tillegg kan det nevnes andre arrangementer og aktiviterer

• 29. november 16:00 – NTNU-kveld på Dokkhuset med øl i sentrum. Programmet er ikke offentliggjort ennå, men såvidt vites blir det fokus på tradisjonsgjær, med prof Per Bruheim og Anders Christensen som faglige foredragsholdere.

• Forut for Juleølfestivalen i november ønsker vi at lokale bryggere brygger et kveik-øl som kan serveres under festivalen der Lars Marius Garshol skal fortelle om kveik og tradisjonsbrygging med slik gjær. Vi vil skaffe kveik og en omtrentlig oppskrift, og søker etter hjemmebryggere som kan stille opp med bryggingen. De som er interessert kan ta kontakt. Mer info kommer. Trolig blir gjæren tilgjengelig i første halvdel av september.

• 10-11 september blir det øldommerkurs i Trondheim. Se egen annonsering. Påmelding til anders@geekhouse.no.

• Utover høsten blir det også trening i ølsmaking, og vi oppfordrer både gamle og nye øldommere til å delta. Dette er ikke kurs, men kun aktiv trening, der vi driller på å smake og dømme øl, og å få dommerne så objektive og samordnede som mulig.

• Juleølkonkurransen er en nasjonal konkurranse der man skal dømme juleøl i siste halvdel av oktober. Vi ber alle eksisterende, lokale øldommere samt de som melder seg på øldommerkurs nå i høst om å forsøke
å bli med på dette. Konkrete tidspunkter blir annonsert senere.

• Det er en ølfestival i Steinkjer som skal ha dømming av øl 8. oktober, og vi stiller med øl-dommere også til den.

Diskuter gjerne i denne tråden: https://forum.norbrygg.no/threads/program-for-sor-trondelag-fylkeslag-av-norbrygg.34204/

Skroll til toppen