Konkurranser

Norbrygg arrangerer hvert år noen faste arrangementer.

NM i hjemmebrygging er en flaskekonkurranse som bedømmes av sertifiserte øldommere, og alle øl blir dømt etter typeriktighet, jfr. Definisjoner av øltyper. Det konkurreres vanligvis i 9 forskjellige klasser. Frist for innsending er vanligvis i februar / mars hvert år. Vinneren av denne konkurransen får brygget sitt øl på et kommersielt bryggeri – vanligvis hos Nøgne Ø.

Norsk Ølfestival (tidligere PF) arrangeres vanligvis siste helgen i januar. Denne konkurransen dømmes av publikum, og ikke etter typeriktighet av dommere. Konkurransen avholdes i Oslo. Her kan hjemmebryggere servere sitt beste øl, mens publikum smaker seg rundt og stemmer på de ølene de liker best. I tillegg til de 36 beste øl, er det også premiering for Beste Stand (1.-5.), Beste Svakøl (under 4.5%), Beste Nyskapning, Beste Nykommer og Beste Ikke-øl.

I tillegg arrangeres både store og små konkurranser og festivaler i regi av våre Fylkeslag. Både Bjorleik i Bergen, Juleølkonkurransen på Tautra,  Sørlandsmesterskapet i Kristiansand, Rogaland Ølfestival i Stavanger og Klubbmesterskapet i Oslo, er slike lokale Fylkesarrangementer.

Generelle regler

Alle konkurranser kan velge å avvike fra de generelle konkurransereglene

Skroll til toppen