NM i hjemmebrygging står for tur!

Det er ikke lenge til den 20. mars, når NM2010, Norges eneste riksomspennende konkurranse hvor hjemmebryggere fra hele landet ivrer om å bli norgesmester i hjemmebrygging går av stabelen. Som deltaker i flaskekonkurransen får man delta i 5 klasser og/eller konkurrere om publikums favoritt. De tre beste brygg fra flaskekonkurransen vil få delta i SKM (Skandinavisk Mesterskap) i Hjemmebrygging i Danmark senere denne våren. Ifjor ble SKM vunnet av vår egen Erlann Eldorsen, la oss håpe at Norge igjen kan hente hjem tittelen i 2010!

Nøgne Ø brygger vinnerbryggetNM i Hjemmebrygging er for álle som brygger øl hjemme, uansett metode, bakgrunn eller forkjærlighet for visse øltyper. Også brygg laget av maltekstrakt og spraymalt er tillatt i konkurransen! Det vil si at også du kan delta! Har du nettopp startet med hobbyen så kan det knapt tenkes en bedre anledning til å få ølet sitt testet av utdannede ølsmakere (medlemmene i dommerpanelet) eller av en stor og divers mengde besøkere som kan gi brygget ditt mange poeng i publikums favoritt-klassen. I denne konkurransen finnes det ingen tapere, for alle vil få konstruktive tilbakemeldinger om ølet sitt! Dommerne er oftest erfarne hjemmebryggere selv, som vet hvor skoen trykker. Så dersom du deltar i flaskekonkurransen så vil de være behjelpelige med å melde fra om kanskje meskeskjemaet trenger en justering, om det har vært hygieniske avvik, om gjærtypen passet godt, eller om du bør vurdere andre aspekter som kan gjøre ølet ditt enda bedre. Husk også at årets hjemmebrygg (under forbehold) vil bli brygget hos Nøgne Ø (se her for en artikkel om fjorårets vinnerbrygg).

HovedsponsorFør vi glemmer det: deltakelse i flaskekonkurransen til NM2010 er GRATIS for medlemmer i Norbrygg! Og dersom du deltar i klassen publikums favoritt, hvor du stiller med minst ett (cornelius-)fat eller tilsvarende mengde (18 l) i flasker, får du og én venn/følge gratis adgang.

Er du flittig med data eller pensel, og lager du gjerne etiketter til dine brygg, vær med og delta i etikettkonkurransen! Man har anledning til å delta med én etikett per brygg man deltar i NM med.

Detaljert forhåndsinformasjon mm finner du på denne siden. Hvis du vil invitere venner gjennom Facebook, så kan du bruke denne lenken.

Skroll til toppen