Oppskriftene på vinnerølene

Lys lager

1. Kanalpils

C. Dortmund export
SVT 339
Sture Gundersen
Tyri Ølbryggarlaug

Malt
5 kg Pilsnermalt
0,5 kg Crystallmalt
15min. 53 gr.  60 min. 65 gr  90 min utvask. 75 gr,

Humle
43g E.K. Golding Pellet 5,2 % 90 min
40g Cascade Pellet  % 10 min
10g Cascade Pellet  % Primærgj. min
23 IBU

Tørrhumlet under primærgjæringen ( 1 uke)

Gjær
Czech Lager Slurry 2 dl

Vørter
29 liter, OG 48, FG 8

7 dager, 10 C
7 dager, 10 C
12 uker, 2 C
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig

2. Tyribukkens sommerøl

Sommerøl
LSD399

Leif Gundersen
Tyri Ølbryggarlaug

Malt
5 kg Pilsnermalt
15 min./50 gr,   60min./65 gr.   90min./75 gr. utvasking

Humle
24g Challenger Pellet 7,2 % 60 min
15g Saaz Pellet  % 10 min
13 IBU

Gjær
Czech lager Slurry 2 dl

Vørter
27 liter, OG 44, FG 6

7 dager, 10 C
14 dager, 10 C
6 uker, 2 C
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig

3. Stasjonsmesterens spesial

Spesialøl
PAO 113

Oddvar Kåsa

Malt
4,75 kg pilsnermal
0,5 kg krystallmalt
0,25 kg honning

Humle
20 g Nugget pellets 12,5 % 90 min
30 g Cascade pellets  10 min
10 g Cascade pellets – primærgjæringen
27 IBU

Gjær
Czech Lager Slurry 2 dl

Vørter
29 liter, OG 42, FG 8

7 dager, 9
21 dager, 9
7 uker, 4
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig 
 

Mørk lager

1. Tyribukkens  Vårbock

B. Bokk
LIV 376

Leif Gundersen  og Sture Gundersen
Tyri Ølbryggarlaug

Malt
7 kg Muncnermalt
0,05 kg Svartmalt
0,5 kg Farin
15min. 50 gr.  60 min. 68 gr  90 min utvask. 75 gr,

Humle
18g Nugget Pellet 12,5 % 90 min
30g Saaz Pellet  % 10 min
22,5 IBU

Gjær
Czech Lager Slurry 2 dl

Vørter
30 liter, OG 62, FG 13

7 dager, 10
14 dager, 10
14 uker, 2
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig

2. Tyribukkens Påskebayer

B. Munchener Dunkel
LAU 312

Leif Gundersen  og Sture Gundersen
Tyri Ølbryggarlaug

Malt
0,5 kg Pilsnermalt
4,7 kg Muncnermalt
1,250 kg Crystallmalt
0,120 kg Sjokolademalt
30min. 50 gr.  60 min. 68 gr  90 min utvask. 75 gr,

Humle
17g Challenger Pellet 7,2 % 10 min
36g East Kent Golding Pellet 5,2 % 90 min
20 IBU

Gjær
Czech Lager Slurry 2 dl

Vørter
28 liter, OG 48, FG 6

7 dager, 10
14 dager, 10
7 uker, 2
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig

3. Utsatt Bayer

B. Munchener Dunkel
UTS256

Ketil Froyn, Terje Strand
OHL

Malt
12 kg Lys Munchener
0.16 kg Chocolate
 

Humle
120g saaz Pellet 4.5 % 60 min
40g saaz Pellet 3.5 % 10 min
8g tettnanger Pellet 4.9 % 2 min
23.8 IBU

Gjær
Whitelabs pilsener yeast Flytende 1 flsk

Vørter
50 liter, OG 1.056, FG 1.016

Filtrert: Nei
CO2: Naturlig

Lys ale

1. Weißbier

E. Weißbier
AAY 232
Gunnar Wiig

Malt
5 kg Pilsnermalt
5  kg Hvetemalt
Dobbel dekoktion. Innmesking på ca 45 grader og øker denne gradvis til 55 grader i løpet av en time. Dekotion tatt ut. Tilbakeføring og ny dekoktion tatt ut ved ca 65 grader. Mesker ut ved ca 80 grader. Koketid er 90 min.

Humle
47g Tettnanger Pellet 4 % 90 min
ca 15 IBU

Gjær
Yeast Lab, Bavarian Wheat, W51  Flytende

Vørter
50 liter, OG 50 Økslegr., FG ca.12 Økslegr

ca 14 dager, 16-18 C
14 dager?, 16-18  C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig

2. Kuppern Kölsch

D. Kölsch
KOE321

Tore Selsø
Oslostudentenes Hjemmebryggerlaug

Malt
1,50 kg Hvete
8,5 kg Pilsener

Humle
130g Saaz Pellet 4,5 % 60 min
55g saaz Pellet 3,5 % 10 min
55g saaz Pellet 3,5 % 2 min
28,7 IBU

Gjær
Wyeast Koelsch Flytende 1 pk

Vørter
60 liter, OG 1,047, FG 1,012
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig

3. BAKKEBO'S CASCADE ALE

A. Pale ale
BCA 007

JOHN TOWN

Malt
5.5 kg PALE ALE
.5 kg LYS CRYSTAL
.25 kg FLAKED BARLEY
.25 kg BRUN SUKKER
60 MIN. – 67C

Humle
15g NUGGET Pellet  60 min
15g CASCADE Pellet  30 min
15g CASCADE Pellet  15 min
15g CASCADE Pellet  0 min
30.3 IBU

Gjær
IRISH ALE Slurry 500 ML

Vørter
27 liter, OG 1.056, FG 1.013

8 DAGER, 20 C
32DAGER, 5-7 C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig

Mørk ale

1. PORT – I – NATTA

B. Porter
VFJ 281
KJETIL  JIKIUN

Malt
80% 2 RADERS PALE ALE MALT
5% 20L MUNCHEN MALT
3% BELGISK CARA MUNCHEN MALT
3% CHOCOLATE MALT
3% SVART MALT
67 C 90 min

Humle
CENTENNIAL Hel 10.7 % 90 min
NORTHERN BREWER Hel 7.4 % 2 min
29 IBU

Gjær
 WYEAST  1272  Flytende 1.5 l

Vørter
 liter, OG 1.065, FG 1.012

5 dager, 20 C
5 dager, 20 C
14 dager, 4 C
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig

2. JEG ER HAVREN……….

C. Stout Irish
FBJ 571

KJETIL JIKIUN

Malt
81.5 % MARIS OTTER MALT
5.5 % RISTEDE HAVREFLAK
5.5 % 60 L CRYSTAL MALT
5.5 % CHOCOLATE MALT
2 % RISTET BYGG
66 C  90 min.

Humle
E. K. GOLDING Hel 5.3 % % 90 min
25 IBU

Gjær
WYEAST  1084 Flytende 2 l.

Vørter
 liter, OG 1.055, FG 1.012

5 dager, 20 C
5 dager, 20 C
14 dager, 4 C
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig

3. Bra BA

A. Brown/Mild
BRA666

Espen A. Haavardsholm
Oslostudentenes Hjemmebryggerlaug

Malt
9 kg pale ale
0,5 kg crystal
0,25 kg chocolate
0,05 kg roast barley
1 time 67 grader

Humle
60g fuggles Pellet 5,4 % 60 min
25g willamette Pellet 5 % 2 min
20,7 IBU

Gjær
London Tørr 1 pk

Vørter
60 liter, OG 1,051, FG 1,012
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig

Sterke spesialøl

1. Munken

D. Belg. dobbel
TRA193
Oscars Hjemmebryggeri v/ Kjell Bjerkås

Malt
4,85 kg  Lager malt
0,65 kg Hvetemalt
0,5 kg Cara-Pils malt
0,5 kg Munchner malt
0,01 kg Chocolate malt
Infusjon – 67 C i 90 minutter

Humle
40 g Fuggle Pellet 5,0% 60 min
30 g Perle Pellet 6,4 % 45 min
15 g Perle Pellet 6,4 % 30 min
22 g Saaz Hel 2,8 % 5 min
45 IBU

Gjær
3787 Trappist High Gravity Flytende 3 dl

Vørter
26,5 liter, OG 1072, FG 1011

15 dager, 22 C
6 dager, 22 C
14 dager, 6-8 C
Filtrert: Nei
CO2: Kunstig

2. PHOEHN

A. Barleywine
CAJ 125

KJETIL JIKIUN

Malt
91 % 2 RADERS PALE ALE MALT
6 % SPECIAL B
3% 60 L CRYSTAL MALT
65.5 C   90min

Humle
 NUGGET Pellet 14.2  % 90 min
E. K. GOLDING Hel 5.0 % 15 min
FUGGLE Hel 5.5 % 3 min
60 IBU

Gjær
WYEAST 1968 Slurry 1 l.

Vørter
 liter, OG 1.112, FG 1.030

7 DAGER, 20
17DAGER, 20
1 ÅR, 12
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig

3. Barleywine #1

A. Barleywine
BWA357

Lars Bjørnstad og Espen A. Haavardsholm
Oslostudentenes Hjemmebryggerlaug

Malt
14 kg Pilsener
1,25 kg Crystal 65L
66 C, 1 time

Humle
60g Columbus Pellet 14,1 % 60 min
30g Crystal Pellet 4,9 % 5 min
30g Crystal Pellet 4,9 % 0 min
84,8 IBU

Gjær
Slurry fra en annen ale.

Vørter
24 liter, OG 1,115, FG 1,041

2 uker, 19 C
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig

Skroll til toppen