Påmeldingen til NM i hjemmebrygging 2017 åpner snart!

Det er på tide å bestemme seg for hvilke øl som skal sendes inn til den gjeveste konkurransen av de alle:

Påmelding starter 17. februar!

(Innsendingssteder er ikke helt klart ennå, men publiseres innen påmelding åpner.)

Dette gir god tid til å sette seg inn i reglene. Viktigste endring fra tidligere er at det skal sendes in 3 (tre) flasker av hvert påmeldte bidrag. Husk at dette er en landsdekkende konkurranse der reglene skal håndheves likt en rekke steder. Alle brudd på reglene fører derfor til diskvalifisering. Det er derfor viktig at du leser gjennom alle reglene og følger de.

Vi ber om at det ikke sendes inn øl «man kun ønsker tilbakemelding på», da dette vil overbelaste logistikken i konkurransen. Slike øl kan man få tilbakemeldinger på utenom konkurranser: send mail til smaking@norbrygg.no

Oversikt over typedefinisjoner for 2017 finner her.

NM-reglene:

1) Les alle konkurranseregler, også http://norbrygg.no/2013/02/12/regler-for-norbryggs-konkurranser-innen-hjemmebrygging/.

2) Deltagelse meldes inn på https://konkurranse.norbrygg.no/my_registrations. (Lenken blir aktiv når påmelding er åpnet.) Pass på å følge alle instruksjoner på påmeldingsskjemaet, legg spesielt merke til adressene hvor ølet skal sendes inn og ta vare på påmeldingsblanketten.
Deltagelse er gratis for Norbryggmedlemmer. Ikke-medlemmer må i tillegg kjøpe deltagelse på https://norbrygg.hoopla.no/sales/2606302178, dette koster 100,- pr bidrag (så, bli medlem istedet!)

3) Alle brudd på konkurransereglene fører til diskvalifisering. Dette er en landsdekkende konkurranse med bedømming ulike steder, vi kan ikke ha lokale tolkninger av reglene.

4) Følgende øltyper kan delta i konkurransen: http://norbrygg.no/2017/01/16/typedefinisjoner-nm2017/

5)  Det skal sendes inn 3 flasker av hvert bidrag. I tillegg må man ha 3 flasker av hvert bidrag i reserve: 2 i tilfelle man kommer videre til Norgesfinalen, og 1 i tilfelle man kommer til Skandinavisk mesterskap. Det gis beskjed om hvor og når finaleflasker eventuelt skal sendes.

6) Krav til flasker:

Flasker skal kun være merket med deltagermerket som fås under påmelding. Flasker som ikke tilfredsstiller følgende krav vil automatisk diskvalifiseres.

  • Korkene skal være 26 mm kronekork («vanlig ølkork»); ensfargede, uten andre spesielle kjennetegn.
  • 2 flaskestørrelser aksepteres med følgende krav:
  • Innsendte bidrag (flasker og korker) skal være helt fri for kjennetegn såsom tusjmerker, logoer, teip, etikettrester eller lignende.

7) Deltagermerket skal skrives ut på hvitt skriverpapir (80 grams), helst skrevet ut med laserskriver da lapper blir fuktige pga kondens og de som er skrevet ut med blekkskrivere vil bli utydelige.

8) Deltagermerket skal være forsvarlig festet til flasken med nøytral festemiddel (klar teip, gummistrikk e.l.) på en slik måte at det fremdeles er lesbart.

9) Flaskene skal være mottagerstedene i hende i løpet av 17. mars. Ta høyde for tregheter i postgang, hvis pakken er levert inn 13. mars med pakkesporing registrert i påmeldingssystemet kan senere mottak godtas. Innlevering i bryggebutikker er ikke i Norbryggs regi, og Norbrygg arrangerer ikke noe rundt dette.

10) Flasker som skal sendes med Posten må pakkes inn forsvarlig. Husk at DU står som ansvarlig for eventuelle skader på annet gods hvis en flaske knuser og øl renner opp i elektronikk eller silke. Vi anbefaler å pakke inn flasker på følgende måte, med engangsbleier og brødposer: http://norbrygg.no/wp-content/uploads/2014/03/flaskepakking_l.pdf

Skroll til toppen