Resultatliste og vinneroppskrifter

Enno Swets og Linda Platerink gjorde rent bord som dere ser!

I årets juleølkonkurranse som ble avholdt på Lille Tromsø 6. november var det tilsammen 19 deltakende øl, hvorav hele 16 i lagerklassen og bare 3 i aleklassen. Altså bra deltakelse og økning fra ifjor. Enno Swets og Linda Platernik gjorde rent bord på de øverste plassene.

Vinnerølet til Enno og Linda gikk videre til NORØLs juleølfestival, hvor det oppnådde respektable 57 poeng utenfor konkurranse, dvs. en 4. plass hvis den hadde vært medpå selve rangeringen som egentlig omfatter bryggerienes produkter i klasse F (5. plass hvis man tar med Ringnes Julebokk som også deltok utenfor konkurranse pga. den høye alkoholgehalten). Norbryggs formann Jens Maudal satt forøvrig i fagjuryen.  

I klasse ale så var det bare tre deltagere, så da blir bare vinneren dekket ved navn. I lagerklassen var det hele 16 deltagende øl, og det var tett i tetsjiktet. Her blir de fem beste dekket med navn, mens resterende blir dekket med ølets kode (slik at ingen føler seg uthengt).

Klasse ALE

Plass Kode Brygger Navn Øl Dommer1 Dommer2 Dommer3 Sum
1 MIL 089 Enno og Linda Millenium Strong Ale
35
39
42
116
2 PUB 713    
22
34
36
92
3 SPJ 160    
16
29
32
77

Klasse LAGER

Plass Kode Brygger Navn Øl Dommer 1 Dommer 2 Dommer 3 Sum
1 KJL 250 Enno og Linda Juleøl m/ Krydder
34
44
41
119
2 JBK 118 Enno og Linda Julebock
34
39
43
116
3 JUL 363 Fred Thiesen Second attempt
35
35
41
111
4 JOL 001 Jan Arve Fuglaas og Kjetil Hernæs Juleøl 1
33
39
37
109
5 TJA 375 Sture- og Leif Gundersen Tyri Øllbryggerlaugs Juleøl
28
31
46
105
6 LJØ 135    
29
38
37
104
7 ØØØ 444    
29
35
38
102
8 QLE 675    
27
34
40
101
9 JUL 088    
36
34
29
99
10 FJØ 166    
27
30
40
97
11 JOL 002    
25
37
33
95
12 SIL 001    
34
18
33
85
13 MEL 777    
21
24
37
82
14 SIL 002    
23
27
30
80
15 MAS 090    
19
26
29
74
16 MAS 092    
16
28
25
69

 

Oppskrifter på vinnerølene

Ale 1. plass:

Millenium Strong Ale 14 liter
2 kg pils malt
2,4 kg munich malt
0,4 kg cara 40 EBC malt
0,4 kg aroma 150 EBC malt
10 g 60 min. North Brewer pellets 9,9%
10 g 60 min. Hallertau pellets 8,6%
15 g 60 min. Saaz pellets 3,6%
7g 10 min. koriander
1 pose 0 min. Eikespon (til 0,75l cognac)

1 pose Den Arsegan tørrgjær

Stamvørter 1090(ukjent) , lagret 3mnd på 9 grader C, brygget i august 99.

Lager 1. plass:

Juleøl med krydder 17,5 liter
1,9 kg pils malt
2,65 kg munich malt
0,3 kg crystal malt
0,015 kg sort malt
40 g 90 min. Hallertau pellets
30 g 15 min. Saaz pellets
17,5 ml Tomtegløgg (etter kok)
70 ml jaktsnaps likørmix (etter kok)

Danish lager flytende gjær

Stamvørter 1065(ukjent), 5 uker gjæring 9 grader C og 3 mnd lagring 9 grader C, brygget 13 mai 1999.

 

Lager 2. plass:

JULEBOCK 15 liter
2,280 kg pils malt
1,675 kg munich malt
0,225 kg karamell malt
0,195 kg krystal malt
0,035 kg sort malt
20 g 60 min. Brewers Gold pellets 8,1%
10 g 60 min. Saaz pellets 3,6%
20 g 10 min. Saaz pellets 3,6%
10 g 10 min. Record pellets 5,6%

Danish lager flytende gjær

Stamvørter 1073(ukjent), lagring mnd 9 grader C, bryggedato 21nov98.

 

Lager 3. plass:

SECOND ATTEMPT 40 liter
7 kg pilsmalt
1,5 kg lys karamellmalt
1 kg Hvetemalt
0,1 kg Røkmalt
50 g 60 min. Challenger pellets 7,2%
50 g 5 min. Norsk Villhumle ukent alfasyre
20 g 5 min. Perle pellets 5,1%

500 ml Lager Borg Bryggeri gjær

Stamvørter 1063(17), gjæring 24 dager 14 grader C, lagring 6 uker 1 grad.
Bryggedato 15 august 1999.

Skroll til toppen