Bli med på Rogaland Ølfestival i Expo Forum Stavanger lørdag 22. juni

Nærmere 40 hjemmebryggere med over 100 forskjellige øl har meldt seg på Rogaland Ølfestival i Expo Forum i Stavanger 22 juni.

– Det er første gang vi arrangerer Rogaland Ølfestival i Expo Forum. Nå har vi 2.500 kvadratmeter til rådighet og har mulighet til å ta imot hjemmebryggere fra hele landet. Ambisjonen vår er å bli den største hjemmebryggerfestivalen i Norge, sier Ole Nærheim som er leder for Norsk hjemmebryggerforening (Norbrygg) i Rogaland.

Det er Norbrygg Rogaland som arrangerer ølfestivalen, som ble avholdt forrige gang i 2022 i Rosenberghallen.

Rogaland har i dag 9 kommersielle bryggerier: Lervig, Salikatt, Jåttå Gårdsbryggeri, Rygr brygghus, Brix brygghus, Berentsen, Nedstrand bryggeri, Skudenes bryggeri og Garasjebryggeriet. Nesten alle bryggsjefene i de lokale bryggeriene kommer fra hjemmebryggermiljøet.

– Rogaland har et sterkt hjemmebryggermiljø. Vi er regionen med flest medlemmer i Norbrygg nasjonalt, og mange av våre hjemmebryggere holder et høyt nivå. Kreativiteten blomstrer og mange av hjemmebryggerne som kommer på festivalen er ambisiøse og har vunnet premier i NM i hjemmebrygging. Publikum vil få mulighet til å smake på over 100 forskjellige øl, fra hazy IPA til fruktige surøl og imperial stouts. Kanskje møter dere det neste kommersielle bryggeriet i regionen, spør Nærheim.

Norbrygg Rogaland er en frivillig organisasjon som gjennomfører arrangement, konkurranser, faglige møter og sosiale treff for hjemmebryggerne i fylket. Rogaland Ølfestival blir arrangert for å skape interesse for den fantastiske hobbyen vår. På festivalen kan vi vise hva vi får til på hjemmebryggeriet, få tilbakemeldinger fra publikum og smake andres hjemmebrygg.

Hjemmebryggerne har mulighet til å vinne flere attraktive priser på festivalen. Vinneren av den gjeveste prisen, «publikumsfavoritten», får mulighet til å brygge vinnerølet hos Rygr brygghus.

Nordisk mesterskap i hjemmebrygging i Stavanger

Nordisk mesterskap i hjemmebrygging skjer også på Expo Forum samtidig med ølfestivalen 22. juni. Her skal årets vinnere i NM i hjemmebrygging i Norge konkurrere mot vinnere fra Sverige, Finland, Danmark og Island. Vinneren får muligheten til å brygge øl med Mikkeller.

Du kan kjøpe billetter i Hoopla. Norbrygg-medlemmer får naturligvis rabatt.

Du kan også følge arrangementets Facebook-event.

Skroll til toppen