Sponsing og premier

For første gang sponses NM i hjemmebrygging av flere sponsorer. Grunnen er at tilbydermarkedet av råvarer og utstyr for hjemmebrygging har endret seg betraktelig de siste årene, og for å sikre at alle tilbydere har anledning til å sponse har sponsingen av NM blitt delt opp i to deler: flaskekonkurransen og publikums favoritt. Premiene er igjen meget gjeve!

Publikums Favoritt

Sponsor for Publikums Favoritt er Bryggeland, som har butikk under samme navn i Lillestrøm, en ganske ny butikk i Oslo ved navn Bryggeland, samt en nettbutikk. Sponsoren stiller med nedenforstående premier, hvor kroneprisene representerer gavekort i samme verdi, hvor fatene er av type NC Ball Lock 9 liter, og hvor BeerMaker 30 er følgende apparat. Fatene er betalt av Norbrygg, mens sponsoren har vært villig til å importere dem og selge dem til Norbrygg til en hyggelig pris.

1. plass: kr 12 000,- + fat + BeerMaker 30

2. plass: kr 5 000,- + fat + BeerMaker 30

3. plass: kr 3 000,- + fat + BeerMaker 30

4. plass: kr 2 200,- + fat + BeerMaker 30
5-10. plass: kr 1 300,- + fat + BeerMaker 30
11.-30. plass: fat

Flaskekonkurransen

Sponsor for Flaskekonkurransen er Petit Agentur, som har butikk under samme navn på Høylandet (Nord-Trøndelag), samt en nettbutikk. Petit Agentur har vært sponsor for NM siden begynnelsen for ca 13 år siden. Sponsoren stiller med følgende premier, hvor kroneprisene representerer gavekort i samme verdi:

For hver konkurranseklasse (hvorav det finnes hele åtte i år, se lenger ned for oversikten):

1. plass: kr 2 000,-

2. plass: kr 1 000,-

3. plass: kr 500,-

Årets hjemmebrygger: Norbrygg spanderer tur og hotellopphold til Nøgne Ø, samt kr 2 500 i reisestipend til SKM i Uppsala!

Konkurranseklasser for flaskekonkurransen under NM2012:

A. Lys lager – tilsvarer kategori 1 Lys lager
B. Mørk lager – tilsvarer kategorier 2 Mørk lager og 3 Bokk
C. IPA – tilsvarer kategori 6 IPA
D. Lys ale – tilsvarer kategori 4 Lys ale
E. Mørk ale – tilsvarer kategori 5 Mørk ale og øltypene 9A Eng. barley wine og 9B US barley wine
F. Porter/Stout – tilsvarer kategori 8 Porter/Stout og øltypene 9C Foreign extra stout, 9D Baltisk porter og 9E Imperial stout
G. Belgisk – tilsvarer kategorier 10 Lys belgisk ale og 11 Mørk belgisk ale
H. Spesial- og hveteøl – tilsvarer kategorier 7 Hveteøl 12 Syrlig øl og 13 Spesialøl

Støttespillere

I likhet med de forrige tre år vil også i år vinnerbrygget i flaskekonkurransen – altså Årets Hjemmebrygg – brygges hos Nøgne Ø! Vinnerølene som har blitt brygget hos Nøgne Ø (og solgt på Vinmonopolet og ulike ølutsalg i utlandet) frem til nå er Gahr Smith-Gahrsen – ‘Andhrímnir Barley Wine’ (2009), Jan Halvor Fjeld – ‘Two Captains’ (2010) og Erlann Eldorsen – ‘Holy Smoke’ (2011).

Den Oslobaserte hjemmebryggerbutikken Bryggselv hjelper oss med den komplekse logistikken bak samling og forsendelse av flere hundretalls deltakende flaskebrygg.

I tillegg får Norbrygg hjelp av Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug, som i likhet med i fjor er med på logistikksiden av årets NM.

 

Skroll til toppen