Viktige datoer
- Påmelding begynner 7. februar og frist for innsending er den 6. mars.
- Deretter pakkes ølet om på paller som sendes før påske til de ulike stedene som i år dømmer de ulike klassene.
- Så blir alle øl bedømt lokalt i uke 14, 15 og 16.
- Deretter gjennomføres finaledømmingen i uke 18 slik at årets hjemmebrygger kan offentliggjøres i mai.
Konkurranseklasser og øltyper 2024
Det kan sendes inn bidrag i henhold til alle øltypedefinisjonene til Norbrygg. De er publisert her: https://norbrygg.no/definisjon-av-oltyper/
Som vanlig er det slik at bidrag i klasse 13 dømmes sammen med øltypen som er «basisøl» for bidraget. En fatlagret engelsk barleywine sendes derfor inn i type 13 C og dømmes sammen med type 5 H.
Konkurranseklassene er i år:
A (1 Lys lager)
B (2 Mørk lager + 3 Bokk)
C (4 Lys ale)
D (5 Mørk ale)
E (6 IPA)
F (7 Hvete + 11 Syrlig)
G (12 Norsk tradisjonsøl)
H (8 Porter/Stout)
I (9 Belgisk Lys og 10 Belgisk mørk)
Krav til flasker:
Reglene vil i hovedsak være de samme som i fjor. Konkurransen vil følge Norbryggs typedefinisjoner fra 2023.
Mer informasjon om innsendingsadresse, regler, m.m. vil komme før påmelding åpner.