Oppskriftene for vinnerølene

1. plass:  Førjulsgleden brygget av Leif Gundersen 3000gr. Pilsnermalt 4100gr. Münchenermalt   450gr. Krystallmalt     20gr. Svartmalt   12gr. Saaz i 90min.   18gr. Hallertau i 90min.   19gr. Hersbrucker i 90min.   20gr. Hallertau i 20min.   40gr. Hallertau i 10min.   OG 1056,  IBU 25, Wyeast 2042 Danish Lager. Kaldlageret på 6C i […]

Continue Reading

Generell info

Juleølkonkurransen 98 ble avholdt lørdag 31. oktober på Studenten pub i Oslo. Totalt 12 brygg deltok, både under- og overgjærede typer. Leif Gundersen kapret både første- og tredjeplassen, mens Rune Eriksen snek seg inn på andreplass. Alle tre medaljevinnere var forøvrig undergjærede. De to beste ølene gikk videre til blindtesten under NORØLs juleølfestival (se egen […]

Continue Reading

Forhåndsinformasjon

Norbrygg arrangerer i år for første gang juleølkonkurranse for hjemmebryggere. To vinnere går videre til NORØLs juleølkonkurranse for å kjempe mot bryggerienes juleøl.

Juleølkonkurransen avholdes lørdag 31 okt. kl. 12.30 på Studenten, Karl Johan, Oslo, nede i kjelleren. Vi må avslutte innen kl 16.00, da åpnes kjelleren for publikum.

Continue Reading

Oppskriftene på vinnerølene

LYS LAGERNa zdravi pils – Lars Bjørnstad/Ketil Froyn 5 kg tsjekkisk pilsnermalt 90 g Saaz 4.3% – 60 min 30 g Saaz 4.3% – 10 min 30 g Saaz 4.3% – 0-1 min kok+ 20 min trekk 1-2 ts Irish Moss – 15 min Wyeast #2278 Czech Pils gjær O.G. 1.047 MØRK LAGERBokkene Bruse –  […]

Continue Reading

Påmeldingsskjema

PÅMELDINGSSKJEMA FOR NM I HJEMMEBRYGGING 1998Arrangert av Norbrygg – norsk hjemmebryggerforening.   OBS! Opplysningene som gis på dette skjemaet vil  ikke tilflyte juryen. Alle brygg bedømmes i en blindtest, der dommerne  kun vet hvilken klasse det aktuelle øl konkurrerer i. Opplysningene kan derimot publiseres, helt eller delvis, om ølet gjør det bra. Fylles ut så […]

Continue Reading

Konkurranseregler

§ 1 NM i hjemmebrygging er en konkurranse som er åpen for alle norske hjemmebryggere § 2 Deltagende øl skal være hjemmebrygget. Med dette menes at det ikke, verken helt eller delvis, kan være fremstilt ved hjelp av utstyr for kommersiell brygging. § 3 En og samme brygger kan kun delta med 2 øl pr. […]

Continue Reading

Forhåndsinformasjon

NORGESMESTERSKAPET I HJEMMEBRYGGING AV ØL 98
Interesseforeningen Norbrygg vil i år 1998 i egen regi arrangere sitt første Norgesmesterskap i hjemmebrygget øl.

Continue Reading

Råd for god gjærbehandling

Ikke alle er klar over det, men gjæren har i de fleste tilfeller større betydning for ølets smak enn noen av de andre ingrediensene. Hvis du behandler gjæren riktig, vil den trives så godt at den dekker over andre feil du ev. måtte gjøre i din bryggeprosess. Riktig gjærbehandling vil garantert gi deg et bedre øl.

Continue Reading

Vannbehandling

Vann – javel-, det får jeg fra springen og det smaker godt, ferdig med det. Helt korrekt i mange tilfeller, i hvert fall dersom man bor i Norge. Vi har stort sett en meget god vannkvalitet med lite forurensninger og små mengder av mineraler. Dette er et godt utgangspunkt for alle øltyper, noe som belyses i denne artikkelen.

Continue Reading