Deltagelse i Juleølkonkurransen 2013

Vi har konkurranser i tre forskjellige flaskeklasser:

 • Tradisjonelt Norsk Juleøl
 • Juleøl uten tilsetninger
 • Juleøl med tilsetninger

Tradisjonelt Norsk Juleøl er Norbrygg sin konkurranseklasse 13F. De andre to er vide klasser som skal fange opp alt annet juleøl, som overgjærede varianter, krydrede øl, spesielt sterke juleøl, etc. Hvis du deltar i en av disse klassene er det viktig at du angir en nærmere beskrivelse av ølet, f.eks. «krydderøl», «julebokk» eller «juleale». Begge klassene krever en slik forklaring, for å knytte ølet opp mot den høyst udefinerte følelsen «Jul». Klassen for Juleøl med tilsetninger tilsvarer Norbrygg sine konkurranseklasser 13, 13B, 13C, 13D og 13E.

Se her for konkurransereglene for Juleølkonkurransen 2013.

Etikettkonkurranse

I år vil det som før avholdes en etikettkonkurranse. Her er det om å gjøre å lage den fineste øletiketten. Man har anledning til å stille i etikettkonkurransen med opptil én etikett per øl som man deltar i konkurransene (gjelder både PF og flaskeølkonkurransen)  med. Det er ikke anledning til å delta med etiketter som ikke hører til øl som deltar i konkurransene. Etiketten skal være utformet av bryggeren selv, eller noen som står bryggeren nær (med begges samtykke). Rene kopier av bryggerietiketter godtas ikke. Etikettene skal sendes på epost til tobias@norbrygg.no i formatet JPG, PNG eller TIFF innen onsdag 27. november.

Publikums Favoritt

På kvelden kjører vi åpen konkurranse der vi skal kåre Publikums Favoritt. Du kan stille med så mange øl du vil, men du bør ha med minimum 8 liter av hver for å være sikker på at alle får en smak. Ønsker du å stille ut øl, kan du sende din påmelding til tobias@norbrygg.no innen onsdag 27. november. Før på hvor mange øl du skal ha med, hvilken type det er, og hva de heter.

Premiering

Petit Agentur AS

Årets sponsor av arrangementet er Petit Agentur AS. De stiller opp med følgende premier:

Hver av de tre flaskekonkurransene premieres med:

 • 1.-premie: gavekort á 1000,-
 • 2.-premie: gavekort á 500,-
 • 3.-premie: gavekort á 250,-

Etikettkonkurransen premieres med:

 • 1.-premie: gavekort á 750,-
 • 2.-premie: gavekort á 500,-
 • 3.-premie: gavekort á 250,-

Publikums favoritt premieres med:

 • 1.-premie: gavekort á 2000,-
 • 2.-premie: gavekort á 1500,-
 • 3.-premie: gavekort á 1000,-

I tillegg vil de seks øverste plasseringene i Publikums Favoritt premieres med et 9-liters Corneliusfat!

Om påmelding til flaskeølkonkurransen

Alle flaskebrygg må være påmeldt, betalt (gjelder ikke-medlemmer) og innsendt eller levert innen lørdag 9. november 2013. Er ikke avgiften betalt innen denne dato må man påregne at ølet ikke vil bli bedømt. Påmelding foregår ved hjelp av vårt digitale påmeldingsskjema.

Påmeldingsavgiften er kr 0,- per flaskebrygg for medlemmer av Norbrygg, og kr 100,- per flaskebrygg for ikke-medlemmer (følg link etter påmelding av ølet).

Innlevering

Påmeldte flasker kan sendes per post og må være sendt innen lørdag 9. november 2013 til:

Tobias Johan Karlsen
Einervegen 21
7227 Gimse

Skal du levere ølet ved personlig oppmøte på Gimse, må du avtale tidspunkt direkte med Tobias på telefon 930 39 160.

For de som bor i Trondheims-området, kan ølet leveres hos Bakke Brygg AS innen lørdag 9. november 2013.

Om flaskene

 

 • Rundt hver flaske festes etikettene (som du skriver ut etter påmelding) med strikk.
 • Det skal leveres inn 4 stk flasker à 0,33 liter per påmeldte flaskebrygg.
 • Kun vanlige norske brune 0,33 l ølflasker som passer ned i standard norske grønne ølkasser skal benyttes! Dette for å lette håndteringen av flaskene.

 

Tips for pakking av flaskene: Hver flaske bør pakkes inn individuelt, f.eks. med et par runder med bobleplast, som festes slik at flasken er helt dekket. Det er ikke noe poeng å surre hele flasken inn med tape, det gjør det bare vanskelig å pakke den ut.

Når hver flaske er individuelt emballert, kan de ikke klirre mot hverandre. Det er i hovedsak kontakt mellom flaskene som fører til at de knuser, ikke at esken som en helhet får støt.

De innpakkende flaskene plasseres så i en eske, der man fyller opp med mer materiale for å hindre at flaskene beveger seg rundt. Bruk gjerne bobleplast her også. Avispapir, spesielt hvis det ikke er godt krøllet, er svært lite effektivt! Løse isoporchips er heller ikke særlig effektivt, da flaskene lett kan vandre gjennom chipsen, og heller ikke noe trivelig å pakke ut.

Esken bør ikke være størst mulig, det gjør den bare vanskelig å håndtere. Videre er det ikke noe poeng å surre hele esken inn med tape. Et par biter tape strategisk plassert over eskens åpning/lukkemekanisme er nok. Hvis esken i utgangspunktet er i så dårlig forfatning at man må tape over alle eskens skjøter for at den skal holde seg sammen, er den sannsynligvis ikke egnet. Postens Norgespakker kan anbefales.

Håper disse tipsene fører til et minimum av knuste flasker, samt en lettest mulig håndtering for arrangørene!

Skroll til toppen