Dommerbrev 2016-10-20

Månedens øl

Dommerkomiteen vil gjerne vite mer om variasjonen i bedømming av øl. Derfor vil vi fremover velge et øl hver måned som dommere oppfordres til å bedømme, og så sende dommerskjemaet inn til dommerkomiteen. Dommerkomiteen vil så sammenligne dommerskjemaene og se på variasjonen i dem. Når vi får nok data vil vi presentere dette for Norbryggs medlemmer. Vi håper også vi kan bruke det vi lærer for å gjøre dommerutdanningen bedre. (Dommerkomitéen vil behandle skjemaene konfidensielt, og det vi eventuelt deler utenfor dommerkomitéen vil bli anonymisert).

Månedens øl for oktober er Lervik Lucky Jack(bedømmes som 4E Amerikansk Pale Ale).

Nytt dommerskjema

Vi har laget en ny utgave av dommerskjemaet. Dette er en presisering og forenkling av dagens skjema. Den største endringen er at begrepsforklaringene er flyttet ut av skjemaet, og at evt mottagere av skjemaet henvises til http://norbrygg.no/bedomming-av-ol/dommerskjema/ for forklaring (det er litt mer plass til pedagogisk forklaring på en nettside).

Vi har også laget en utfyllingsveiledning med tydeliggjøring av begreper som «svak», «kraftig», etc når det gjelder f.eks humlearoma. Dette er ennå ikke gjenspeilet i typedefinisjonene, målet er at disse også er oppdatert til å ha et strukturert og tydelig språk til NM2018. Hvis noen vil bli med på dette arbeidet er de hjertelig velkomne!

Nye usmakesett

Vi har fått inn en ny batch usmakepiller, samle gjerne folk og meld dere på http://norbrygg.no/bedomming-av-ol/usmak-smaking/ for å få tilsendt piller.

Registrering av dommerpoeng

Vi ser med glede at interessen for dommerpoeng har eksplodert, så for å klare å ta unna registreringen av poeng har vi laget et eget skjema for dette. Dette er det også lenket til fra norbrygg.no/dommer.

Dommere ønskes til Blaker 12. november

Blaker Skanse Øl og Pølse-festival ønsker dommere. Konkurransen blir gjennomført som blindsmaking med Norbryggs typedefinisjoner. Ta kontakt med johnpetter@gmail.com hvis du vil være med og dømme.

Husk dommergodene!

Har du fått deg ny grad må du huske å bruke godene – her er listen:

Tittel Poengkrav Goder
Lærling Har tatt dommerkurs, men ikke stått på eksamen ennå. Ingen
Sertifisert Har stått på eksamen Tilgang på temakvelder, dommerkort, diplom
Kvalifisert 3 poeng 6 dommerglass
Senior 10 poeng Årlig gratis inngang på PF, Bjorleik og juleølkonkurransen. Nytt dommerkort. Stipend for ett forsøk på Cicerones Certified Beer Server-eksamen (nettbasert eksamen), $69.
Mester 20 poeng Årlig gratis inngang på hjemmebryggerehelgen.Nytt dommerkort.Stipend for ett forsøk og reise på Cicerones Certified Cicerone-eksamen, oppad begrenset til NOK6000.

Ved bruk av goder sin Cicerone-sertifiseringer, etc må man melde fra til domkom@norbrygg.no før man bestiller.

Skroll til toppen