Klasseinndeling for NM 2000

1. Lys Lager  2. Mørk Lager  3. Lys Ale  4. Mørk Ale  5. Sterke Spesialøl +6%
A. Tsjekkisk/ Bøhmisk Pilsner  A. Märzen/ Oktoberfest  A. Pale Ale  A. Brown/ Mild Ale  A. Barley wine
B. Tysk Pilsner  B. Münchener Dunkel  B. Special/ Extra Special Bitter  B. Porter  B. Bokk 
C. Dortmunder Export    C. India Pale Ale  C. Stout Irish  C. Dobbelbokk 
D. Münchener Helles    D. Kölsch  D. Stout Sweet  D. Belgisk Dobbel 
    E. Weißbier  E. Altbier  E. Belgisk Tripel 
    F. Belgisk Wit    F. Old/Strong Ale 
        G. Norsk Juleøl 
        H. Scottish Strong Ale 

Denne oppstillingen er på ingen måte fullstendig, men vi har forsøkt å ta med de viktigste underklassene. Du er selv ansvarlig for å plassere den/de ølene du deltar med i riktig klasse og merke flaskene med den rette underklassen. NB! Hvis du ikke finner en underklasse som passer, gjør som følger: Plasser ølet inn under én hovedklasse (lys lager, mørk lager, lys ale, mørk ale, sterke spesialøl), og påfør så din underklasse. Eks.: "Mørk lager, rauchbier".

For de som brygger øl som ikke passer inn i noen som helst kjent klasse skriver man opp hovedklasse avh. av om det er over- eller undergjær og en lys eller mørk farge, og som underklasse skriver du SPESIALØL. (Angi gjerne også en typebetegnelse etter eget ønske.) Dette er naturligvis helt kurant, vi ønsker at kreativiteten skal blomstre.

Vi vil råde deg til å velge klasse/underklasse med omhu da en feilplassering vil kunne forårsake en negativ bedømming av ditt øl. Dommerne tar spesielt hensyn til at ølet er korrekt i henhold til den klassen/underklassen det stiller i. Kunsten er ikke bare å brygge et godt øl, men det skal også stemme overens med kriteriene for klassen for å oppnå høyest mulig poengsum.

Skroll til toppen