Oppsummering

Lørdag 6. mars ble ølbryggernes store festforestilling arrangert på Chateau Neuf i Oslo; Norgesmesterskapet i hjemmebrygging 2004. Se resultatene!

Det var svært stor interesse for arrangementet, og billettene ble utsolgt under en time etter at dørene åpnet. Publikum fikk smake på 14 forskjellige typer hjemmebrygget fatøl, servert av bryggemesterne personlig, og stemte frem sine favoritter. Samtidig vurderte et dommerpanel et større antall innsendte flaskebrygg i fem forskjellige klasser. Totalt 46 brygg deltok i flaskekonkurransen. Det var en del nyheter i år, blant annet mulighet for deltagelse i Skandinavisk Mesterskap.

Under NM holdt bryggeriet Nøgne Ø holde foredrag som var av stor interesse for mange hjemmebryggere: Nøgne Ø – fra hjemmebrygging til Mikrobryggeri. Sjefsbrygger Kjetil Jikiun fra Nøgne Ø var også tilgjengelig for å svare på spørsmål fra salen. Som mange sikkert vet var han (og partner Gunnar Wiig) tidligere svært aktive i hjemmebryggermiljøet, og de har tilsammen flere NM-titler, bl.a. i 2001 og 2002.

NM i hjemmebrygging 2004 ble sponset av Petit Agentur.

Skroll til toppen