Regler for NM 2022

For det følgende dokumentet gjelder: ved avvik mellom «Regler for Norbryggs konkurranser innen
hjemmebrygging» og «NM-reglene», så har «NM-reglene» presedens.

 1. Les alle konkurranseregler, også Regler for Norbryggs konkurranser innen hjemmebrygging. Regelen om maks 6 deltagende øl gjelder ikke i NM.
 2. Deltagelse meldes inn på https://konkurranse.norbrygg.no/my_registrations. Pass på å følge alle instruksjoner på påmeldingsskjemaet, legg spesielt merke til adressene hvor ølet skal sendes inn og ta vare på påmeldingsblanketten. ALLE innsendte øl skal sendes med Posten og Norgespakke med sporing dersom ikke annen levering er spesifisert av arrangøren.
 3. Deltagelse er gratis for Norbrygg-medlemmer. Ikke-medlemmer vil bli kontaktet for å betale deltageravgift, kr. 120 per bidrag.
 4. Oppskrift på ølene du deltar med skal være tilgjengelig. Dersom du kommer til klassefinale eller ølet premieres, vil du bli kontaktet av Norbrygg og må sende inn oppskrift på ølet innen 7 dager. Dersom du ikke gjør dette, vil ølet bli diskvalifisert.
 5. Brudd på konkurransereglene fører til diskvalifisering.
 6. Følgende øltyper kan delta i konkurransen: https://norbrygg.no/definisjon-av-oltyper/. UNNTATT juleølklassene 3E og 3F. (Her finner du en annen klasse som matcher ditt øl)
 7. Det skal sendes inn 2 flasker eller bokser av hvert bidrag. I tillegg må man ha 2 flasker av hvert bidrag i reserve i tilfelle man kommer videre til Norgesfinalen. Det gis beskjed om hvor og når finalebidrag eventuelt skal sendes.
 8. Krav til flasker eller bokser følger Norbrygg-standard, og du finner de her: https://norbrygg.no/flasketyper-til-konkurranser/
 9. Deltagermerket skal skrives ut på hvitt skriverpapir (80 grams), helst skrevet ut med laserskriver da lapper blir fuktige på grunn av kondens og de som er skrevet ut med blekkskrivere kan bli utydelige.
 10. Deltagermerket skal være forsvarlig festet til flasken eller boksen med nøytralt festemiddel (klar teip, gummistrikk e.l.) på en slik måte at det fremdeles er lesbart. Det er ønskelig at deltagere bruker klar, gjennomsiktig teip hvis de har det tilgjengelig. Husk at hele etiketten må være lesbar.
 11. Flaskene skal være registrert mottatt hos Posten senest den 28. september 2022.
 12. Flasker og bokser som skal sendes med Posten må pakkes inn forsvarlig. Husk at DU står som ansvarlig for eventuelle skader på annet gods hvis en flaske knuser og øl renner opp i elektronikk eller silke. Vi anbefaler å pakke inn flasker med engangsbleier og brødposer på denne måten: https://norbrygg.wpcomstaging.com/wp-content/uploads/2015/11/flaskepakking_l.pdf
Skroll til toppen