Regler for NM 2024

For det følgende dokumentet gjelder: ved avvik mellom «Regler for Norbryggs konkurranser innen hjemmebrygging» og «NM-reglene», så har «NM-reglene» presedens.

 1. Brudd på konkurransereglene fører til diskvalifisering.
 2. Les alle konkurranseregler, også Regler for Norbryggs konkurranser innen hjemmebrygging. Regelen om maksimum 6 deltagende øl gjelder ikke i NM.
 3. Deltagelse meldes inn på https://konkurranse.norbrygg.no/my_registrations.
  Pass på å følge alle instruksjoner på påmeldingsskjemaet, legg spesielt merke til adressene hvor ølet skal sendes inn og ta vare på påmeldingsblanketten. ALLE innsendte øl skal sendes med Posten og Norgespakke med sporing dersom ikke annen levering er spesifisert av arrangøren.
 4. Deltagelse er gratis for Norbrygg-medlemmer. Ikke-medlemmer vil bli kontaktet for å betale deltageravgift, kr. 120 per bidrag.
 5. Oppskrift på ølene du deltar med skal være tilgjengelig. Dersom du kommer til klassefinale eller ølet premieres, vil du bli kontaktet av Norbrygg og må sende inn oppskrift på ølet innen 7 dager. Dersom du ikke gjør dette, vil ølet bli diskvalifisert.
 6. Følgende øltyper kan delta i konkurransen: Øltypedefinisjoner for NM 2024
 7. Krav til flasker eller bokser finner du her: Regler for flaske- og bokstyper til konkurranser
 8. Det skal sendes inn 2 flasker eller bokser av hvert bidrag. I tillegg må man ha til sammen 3 flasker til av hvert bidrag i reserve i tilfelle man kommer videre til Norgesfinalen og til nordisk finale. Det gis beskjed om hvor og når finalebidrag eventuelt skal sendes.
 9. Deltagermerket skal skrives ut på hvitt skriverpapir (80 grams), helst skrevet ut med laserskriver da lapper blir fuktige på grunn av kondens og de som er skrevet ut med blekkskrivere kan bli utydelige.
 10. Deltagermerket skal være forsvarlig festet til flasken eller boksen med klar teip (ikke strikk) på en slik måte at det fremdeles er lesbart.  Husk at hele etiketten må være lesbar.
 11. Flaskene skal være registrert mottatt hos Posten senest den 6.mars 2024.
 12. Flasker og bokser som skal sendes med Posten må pakkes inn forsvarlig. Husk at DU står som ansvarlig for eventuelle skader på annet gods hvis en flaske knuser og øl renner opp i elektronikk eller silke. Hvordan du bør pakke inn og sende øl i posten finner du her: Innpakking og sending
Skroll til toppen