Smaksprøver på hjemmebrygg gikk unna

På juleølfestivalen 8. november 2002 hadde Norbrygg en stand hvor vi skjenket ut rundt 300 smaksprøver på hjemmebrygget juleøl.

Vi kan takke Svein Olav Mytting for at det gikk så bra for vår del. Han stilte med 2 kasser og et fat av egen produksjon. Den første kassen forsvant på ca. 15 min., og vi måtte gå over til mindre glass for at flest mulig skulle ha en mulighet til å smake på brygget. Vi fikk besøk av et kjent bryggeri som hadde hørt at brygget var bra, og vedkommende fikk lang maske etter å ha smakt på brygget. Vi fikk gratis prøvesmaking på den standen etterpå.

En engelskmann smakte, og etter ca. 5 min. kom han tilbake. Han lurte på hvor sterkt ølet var, og etter og ha blitt fortalt at det var ca. 6 %, hadde han problemer med å finne ut hvor han skulle krysse av for «folkets favoritt». (Vi var ikke med i avstemningen.)

Vi delte ut flyers til alle, og gikk til slutt tomme for dem også. Nå er det jo slik at man kan sende dem inn for å melde seg inn uten å betale porto, men vi hadde 2 stk. gjester som ga oss en ferdig utfylt innmelding på stedet. Det ble opplyst at vi ikke hadde så veldig mye øl å dele ut, så det var kø mesteparten av tiden. Av de 12 bongene jeg hadde, fikk jeg bare brukt 6 (andre steder). Så neste år tar vi rotta på de andre!

Knut Hagen
Styremedlem Norbrygg

Skroll til toppen