Fornyet nettside

Tre år er gått siden Norbrygg for siste gang oppgraderte nettsiden sin. November 2007 var det ønsket om lettere å kunne oppdatere siden med nye

Les mer »

Oppskrifter

Oppskriftsdatabasen vår finnes på vårt flittig brukte nettforum. Du finner vinnerbrygg fra de fleste konkurranser fra 1997 til i dag i dette underforumet. Du kan

Les mer »

Hjemmebryggerdagene

Hjemmebryggerdagene arrangeres av Nøgne Ø i samarbeid med Norbrygg. Arrangementet omfavner to dager med flere ukers mellomrom. Mens det brygges og deles ut vørter på

Les mer »

HaandBryggerkonkurransen

Haandbryggerkonkurransen arrangeres av HaandBryggeriet i Drammen i samarbeid med Norbrygg. Dette er en hjemmebryggerkonkurranse der deltakere kan sende inn øl som havner innenfor en eller

Les mer »

Juleølkonkurransen

Juleølkonkurransen er Norbryggs årlige konkurranse for juleøl. Konkurransen avholdes som regel i oktober, og det konkurreres i to øltyper: tradisjonelt norsk juleøl og spesialjuleøl. I

Les mer »

NM i hjemmebrygging

NM i hjemmebrygging er ølbryggernes årlige store festforestilling helt siden 1997. Mesterskapet foregår som regel noen uker før eller etter påske og består av to

Les mer »

Hjemmebrygging i Narvik

Shea-Arne Engevik fra Narvik vant premier i NM i hjemmebrygging 2010 samt førstepremie i Bjørleik 2010. Her er han i bladet ‘I Narvik’: Kilde: I

Les mer »

Ægir søker bryggeriassistent

Evan Lewis fra Ægir Bryggeri har følgende melding til interesserte bryggere:

Assistent Brygger Søkes

Ægir Bryggeri i Flåm har ei ledig stilling for ein bryggeriassistent. Rett person bør ha fylgjande kvalitetar:

– ha lidenskap for spanande øl og mat
– vera fleksibel og viljug til å ta på seg mange ulike oppgåver
– vera entusiastisk i forhold til å lære nye ting
– er flink til å laga nye relasjonar
– har teknisk innsikt
– er ein problemløysar og tek gjerne ei utfordring
– må tåle å løfte 25kg
– erfaring med moderne heimebrygging
– VIKTIG: er villig til å bosette deg i Flåm/nærområdet

Les mer »

Hjemmebryggerdagene på Nøgne Ø

Nøgne Ø inviterer igjen til Hjemmebryggerdager. I dag er datoene satt til 29/1 og 26/3. Ølet er Pale Ale og prisen er 990,- pr person for begge dagene (eller 1040 hvis du bestiller en ekstra gjær- eller bakteriekultur). Alle deltagere får med seg 20 liter vørter og gjær hjem. Vi ønsker at alle gjør sitt beste og mest kreative med denne vørteren, f.eks smakstilsetninger, gjærtype, eller gjæringsemperatur.  For de som ønsker å kjøpe malt eller humle,så selger vi dette til rabbatterte priser denne dagen.

Når du melder deg på, må du huske å velge gjær. Sjekk tilgjengelige gjærtyper på www.whitelabs.com og indiker for oss hvilken du vil ha, så bestiller vi den for deg. Påmeldingsfristen er 25/12/2010.

Les mer »

Norbrygg søker entusiaster for Dommergruppen

I de siste årene har Norbrygg som følge av sterkt økende oppslutning møtt flere utfordringer når det gjelder å bedømme øl i konkurranser. Det er gledelig at flere hjemmebryggere deltar i konkurransene til Norbrygg enn noen gang før, men det medfører samtidig at Dommergruppen får en høyere belastning for hvert år som kommer.

Frem til nå har Dommergruppen vært en noe løs organisasjon uten fotfeste i foreningens vedtekter. Den har på pragmatisk måte og med hjelp av enkelte krafttak heldigvis maktet å gjennomføre bedømningene for hver konkurranse så langt. I de siste årene har det bl a vært Joakim «Joques» Ruud som har ofret mye tid og energi på å styre Dommergruppen, hente innsendt øl på postkontoret, registrere og omkodere alle flasker, koordinere forbedømningskvelder, engasjere dommere og administrere resultater. Etter NM2010 takket han for seg etter en formidabel innsats, og det er åpenbart at vi nå trenger å få nytt liv i Dommergruppen.

Les mer »

Påmelding Haandbryggerkonkurranse

Viktig:

  • Når du har fylt ut skjemaet må du skrive det ut før du trykker på ‘Send’, og levere det i konvolutt med ølet i tillegg til å sende det elektronisk. Hvis du ikke har anledning til å skrive ut skjemaet nå så kan du skrive ut eposten du får som bekreftelse etter å ha trykt på «Send». Denne eposten vil inneholde alle opplysninger du har fylt ut. Dersom du ikke har fått noen epost, så har ikke påmeldingen kommet frem.
  • Opplysningene som gis på dette skjemaet vil ikke tilflyte juryen.
  • Opplysningene kan publiseres, helt eller delvis, om ølet gjør det bra. Fylles ut så godt som mulig.
  • De opplysninger du ikke får plass til i skjemaet kan du fylle ut under ‘kommentarer’.
Les mer »

Haandbryggerkonkurranse

I samarbeid med Norbrygg organiserer HaandBryggeriet i Drammen en hjemmebryggerkonkurranse som dreier seg om den forholdsvis nye øltypen India Black Ale (også kjent som Black IPA, ASIBA eller Cascadian Dark Ale). Konkurransen går ut på å brygge det beste ølet av den typen, på 8-9%, som (under forbehold) vil bli brygget hos Haandbryggeriet sammen med vinneren. Dette er andre år på rad at HaandBryggeriet arrangerer en hjemmebryggerkonkurranse i samarbeid med Norbrygg og vi er glade for at mikrobryggeriene i Norge pleier kontakten med hjemmebryggere så godt som de gjør.

Jens Maudal i HaandBryggeriet tror at denne konkurransen kan bli en fin utfordring for hjemmebryggerne samtidig som bryggeriet har planer om å sette et slikt øl i produksjon. For bryggeriet er denne konkurransen et godt hjelpemiddel for å få inn gode forslag. Skjønt bryggeriet ikke kan garantere at de brygger vinnerens øl, dette avhenger bl a av gjærtypen og smaken, så mener Maudal at sjansen uansett er stor for at vinnerølet vil brygges hos HaandBryggeriet.

Les mer »

Dommerskjemaene

Her finner du dommerskjemaene i sin helhet. Håper dere klarer å lese alle kommentarene; skulle det være spørsmål kan vi kontaktes ved informasjonsansvarlig. Vennligst ikke

Les mer »

Resultater etikettkonkurransen

I år var det seks etiketter som deltok i etikettkonkurransen. Etikettene ble hengt opp på et sentralt sted i lokalet og de oppmøtte fikk anledning til å kåre den beste etiketten, ved siden av å stemme på de beste brygg til publikums favoritt.

Plass Poeng Brygger Øl Kode
1 15 Anders Christensen & Steinar Hamre  St.Nicolas B
2 7 Tobias Johan Karlsen Klemmets Sorte Jul F
3 5 Rolf Bakke God jul D
4 4 Rolf Bakke Julebook C
4 4 Lars-Erik Owe Juleøl E
6 3 Anders Christensen & Steinar Hamre  Julebrand A

Vinneren vant så mye malt som han kunne bære, sponset av Petit Agentur. Anders Christensen greide å forlate lokalet med 3 sekker malt på 75 kg hver på skuldrene og under armene.

Les mer »

Resultater flaskekonkurransen

Her er resultatene for flaskekonkurransen i Juleølkonkurransen 2010. Det ble totalt levert 47 flaskebrygg, hvorav 19 i klassen Tradisjonelt norsk juleøl og 28 i klassen Spesialjuleøl. Antall brygg i hver hovedklasse ble delt i to, og to dommere har smakt halvparten av alle brygg i hver hovedklasse. Unntaket var hovedklassen tradisjonelt norsk juleøl, hvor det har vært henholdsvis to og en dommer som har bedømt halvparten hver. Første brygget i hver hovedklasse er bedømt av alle dommere i den respektive hovedklassen, for å kalibrere hverandres bedømming. Etter at alle brygg innenfor en hovedklasse var bedømt kom alle dommere i den respektive hovedklassen sammen og plukket ut de beste bryggene så langt, som så er blitt smakt på nytt av alle. De beste tre brygg er så blitt rangert i samråd og har fått sine poeng oppjustert slik at poengsummene for de første tre bryggene ikke blir lavere enn poengene for bryggene lenger ned på listen, slik det tidligere kunne forekomme ved forbedømming og finale under NM.

Dommere i tradisjonelt norsk juleøl:

  • Attila Thuroczy
  • Anders Christensen
  • Lars Støre Gullichsen

Dommere i spesialjuleøl:

  • Jørn G. Anderssen (Klostergården Håndbryggeri)
  • Beate Stene (Kafé Filter)
  • Andreas Hegermann Riis
  • Eduard Möllenkamp

 

Les mer »

Pressemelding: Resultater NM i hjemmebrygging av juleøl 2010

Lørdag 30. oktober ble årets Juleølkonkurranse arrangert på Klostergården på Tautra/Frosta, i Nord-Trøndelag. Det var god frammøte med mange hjemmebryggere av øl og øvrige besøkende. Publikum fikk smake på hele 22 forskjellige hjemmebrygg, hvorav de fleste var juleøl. Ølet ble servert av bryggmestrene personlig, samtidig som alle fikk anledning til å stemme fram publikums favoritt.

Fredrik Aleksander Martinsen og Arne Martin Aurlien som vant i spesialjuleøl og publikums favoritt

Deltakelsen i flaskekonkurransen slo alle tidligere rekorder; med totalt 47 forskjellige øl (fler enn de tre siste årene sammenlagt) ble det hard konkurranse om å vinne i en av de to ølklassene. Dommerne (Andreas Hegermann Riis – Haandbryggeriet, Jørn G. Anderssen – Klostergården Håndbryggeri, Beate Stene – Kafé Filter, Eduard Möllenkamp – Norbrygg, Anders Christensen – Norbrygg, Atilla Thuroczy – Norbrygg, Lars Støre Gullichsen – Norbrygg) kom fram til følgende vinnere:

Les mer »
Skroll til toppen